Keményebben fognak fellépni...

A pápa bocsánatot kért a pedofil papok miatt.
 
 

Keményebben fognak fellépni...

A pápa bocsánatot kért a pedofil papok miatt.
 
 
 
 
 

Keményebben fognak fellépni...

A pápa bocsánatot kért a pedofil papok miatt.

Ferenc pápa pénteken bocsánatot kért a pedofil papok által elkövetett bűncselekmények áldozataitól; ez volt a katolikus egyházfő eddigi legélesebb hangú nyilatkozata, amelyet a római katolikus egyházat érintő gyermekmolesztálási botrány kapcsán tett.

A pápa azután szólalt meg a téma kapcsán, hogy bírálatok kereszttüzébe került az áldozatok jogait képviselő csoportok részéről, amelyek szerint nem fordít elég figyelmet a problémára.

Ferenc pápa beszédet tartott a gyermekek jogait védő szervezetek hálózataként működő Nemzetközi Katolikus Gyermekiroda tagjai előtt. Az előre megírt szöveget félbeszakítva kitért arra, hogy az egyház tisztában van a papok által okozott közvetlen és erkölcsi kárral, és megnyugtatta a hallgatóságát: hogy nem lesz visszalépés az ügyben, sőt még keményebben fognak fellépni.

- Nem lehet játszadozni a gyermekek életével – tette hozzá a 168 Óra Online cikke szerint.

A Vatikáni Rádió tájékoztatása szerint a pápa elismerte, hogy a pedofil bűnöket elkövető papok száma nagy, de számarányuk rendkívül alacsony az összes papéhoz képest.

Ferenc pápa decemberben bizottságot alakított az egyház tagjai által elkövetett pedofil visszaélések gyermekáldozatainak védelmére, a testületnek a gyermekkorában szexuális erőszakot elszenvedett Marie Collins is tagja – írja az MTI.

Az ENSZ gyermekjogi bizottsága februárban elégtelennek nevezte a Vatikán által a szexuális visszaélések elleni fellépésről bemutatott jelentést. Az ENSZ-bizottság véleményezését a Vatikán elfogadhatatlannak tartotta és a katolikus egyházzal szembeni előítéletekkel magyarázta.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.