Tisztes helytállás a listavezetőnél

Menet közben ketten is kidőltek a sorból a veszprémiek közül.
 
 

Tisztes helytállás a listavezetőnél

Menet közben ketten is kidőltek a sorból a veszprémiek közül.
 
 
 
 
 

Tisztes helytállás a listavezetőnél

Menet közben ketten is kidőltek a sorból a veszprémiek közül.

A férfi kosárlabda NB I/B. alapszakaszát követő keresztbejátszás második fordlójában rangos ellenfélhez utazott a veszprémi egyetemi gárda. Petőfi Áron együttese a 9-16. helyért zajló küzdelem nyolccsapatos mezőnyében a listavezető (az eddigiek során 16 győzelemmel rendelkező) Hódmezővásárhely ellenében léptek pályára.

Az eddig 11 győzelemmel álló VESC jól kezdett és bátor játékkal az első negyedben mindössze két pontos hátrányba került, 18:16. A másodikban azonban nem várt fordulat következett be: előbb Vertetics sérülés, majd Czabó rosszullét miatt nem tudta folytatni a játékot. Ez alaposan megzavarta a bakonyiakat, mert újabb tíz ponttal növekedett a hátrány, s ezzel félidőben 40:28-ra elmentek a békésiek.

Fordulás után viszont a vendéglátók engedtek ki egy kissé, ezt a veszprémiek ügyesen kihasználták és hatra csökkent a különbség a két együttes között, 56:50. Az utolsó tíz percben a vásárhelyiek már csak az eredmény tartására törekedtek, így végül - a körülmények ismeretében - a VESC elfogadható mértékű vereséget szenvedett.

Jegyzőkönyv. EnterHód VKS - Veszprémi Egyetemi SC 70:62 (18:16, 22:12, 16:22, 14:12). Hódmezővásárhely, 200 néző. V.: Varga, Borgala, Papy. VESC: Vertetics 5, Kovács 3, Szlávik 24, Hoffmann 6, Takács 5. Csere: Czakó 5, Oltárczy 8, Nagy 4, Kelemen. Edző: Petőfi Áron. Az ellenfél legjobb dobói: Czibere 17, Vejinovics 11, Mocsai 10.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.