Nem lehetnek bűnösek...

"Orbán hívei minden alól feloldozást nyernek."
 
 

Nem lehetnek bűnösek...

"Orbán hívei minden alól feloldozást nyernek."
 
 
 
 
 

Nem lehetnek bűnösek...

"Orbán hívei minden alól feloldozást nyernek."

- Orbán Viktor nacionalizmusa a saját nemzete ellen irányul – ezt Magyar Bálint mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A volt szabaddemokrata politikus szerint a miniszterelnök azt tekinti magyarnak, aki az ő támogatója, aki nem, az hazaáruló. Hozzátette: ezzel azt üzeni a kormányfő, hogy az ő hívei nem lehetnek bűnösek, ők minden alól feloldozást nyernek.

- Orbán kormányában elfér az egykori besúgótól az MSZMP tagon át, a plagizálón keresztül, a nyelvvizsga hamisítóig mindenki – fogalmazott. Magyar Bálint kijelentette: ennek az az üzenete, ha az én hívem vagy, bűntelen vagy, felmentést kapsz minden alól – adta hírül az ATV.hu.

A volt SZDSZ-es politikus kijelentette: a Szabadság téri emlékművet éppen ezért mindenképpen fel fogja építeni Orbán Viktor.

- A kormánytól nem szabad enyhülést várni ebben a négy évben, akkor lesz az, ha a társadalom szocializálódik és alkalmazkodik a rendszerhez – magyarázta.

A választásokkal kapcsolatban azt mondta: technikailag nem volt más út a demokratikus ellenzék számára, mint az összefogás, ha ezt nem teszik meg, akkor egyéni körzeteket sem nyertek volna. Ugyanakkor hangsúlyozta: a kampány tekintetében viszont nem volt összefogás, szerencsétlen volt a felállás. Magyar Bálint elmondta: az összefogás pártja nem tudták meghaladni azt az alapot, amin álltak, nem láttak tovább a saját határuknál.

- Nem értették meg, hogyan lehet úgy politikát csinálni, hogy az ne a régi lemezek újrajátszása legyen – tette hozzá.

A volt szabaddemokrata képviselő szerint, aki a legvonzóbb személyiség lehetett volna, Bajnai Gordon időhátrányba került, nem tudott elég erőteljesen fellépni, hogy ő legyen a listavezető. Magyar Bálint a 168 Óra Online cikke szerint úgy véli, az MSZP az a csapat, amelyik, ha nem lő gólt, otthagyják a támogatói, ezen el kellene gondolkoznia a pártnak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.