Tíz kölcsönzési pont Veszprém megyében

Szezonindítás a Bakony és Balaton térségi kerékpárkölcsönző hálózatnál.
 
 

Tíz kölcsönzési pont Veszprém megyében

Szezonindítás a Bakony és Balaton térségi kerékpárkölcsönző hálózatnál.
 
 
 
 
 

Tíz kölcsönzési pont Veszprém megyében

Szezonindítás a Bakony és Balaton térségi kerékpárkölcsönző hálózatnál.

Az őszi próbaüzemet követően április 1-jén megkezdte a 2014-es szezont a Bakony és Balaton térség "Rent a Bike" kerékpárkölcsönző hálózata. A rendszer a térségbe érkező vendégek számára alternatív módon nyújt lehetőséget szabadidejük aktív eltöltéséhez, a környék látnivalóinak, változatosan szép tájainak felfedezéséhez. A kölcsönzési pontok behálózzák az egész területet, így a vendégek bátran tervezhetnek kerékpáros utakat nem csak csillagtúra-szerűen, mivel a kerékpárok bármelyik kölcsönzési pontban letehetők, függetlenül a kölcsönzés helyétől.

Jelenleg április 1-től október 31-ig, 11 település 15 pontján válthatnak két kerékre az érdeklődők, ahol a kerékpárok mellett az azokhoz szükséges tartozékokat is megkapják. A kölcsönzési pontok a térség fókuszterületein találhatók: Veszprém, Várpalota, Balatonkenese, Zirc, Nagyvázsony, Kislőd, Halimba, Somló, Tapolca, Nemesvámos.

A pályázatból finanszírozott 330 kerékpár között női, férfi és gyermekbiciklik találhatók, ezenfelül minden kölcsönzőpontban bérelhetők gyermek- és csomagszállító utánfutók, gyermekülések, a kiegészítők pedig tartalmazzák az elengedhetetlen sisakokat, kerékpárzárokat, láthatósági mellényeket, szerszámokat és egyéb hasznos eszközöket.

A térség egységes arculatához igazodó, egyedi festéssel ellátott kerékpárok kölcsönzése bárki számára lehetséges, és nagy előnye, hogy a hálózaton belül bármelyik kölcsönzőpontban letehetők, nem szükséges őket oda visszavinni, ahonnan kikölcsönöztük. A megfelelő szakmai, logisztikai és szervizháttérrel rendelkező, a hálózat üzemeltetését végző Hefa Sport Kft. gondoskodik arról, hogy mindig, mindegyik pontban legyen kellő számú kerékpár, s hogy egy-egy meghibásodás, defekt se szegje kedvünket a kerékpártúra alatt.

A kerékpárhálózathoz kapcsolódóan 2013. nyarán a VKE Nelson Veszprémi Kerékpáros Egyesülettel együttműködésben a szervezet felmérte, illetve felmérette a térségben található kerékpáros és kerékpározható utakat. Az adatgyűjtésnek köszönhetően elkészültek a térség kerékpározható útjait is bemutató térképek egy-egy nagyobb térséget lefedve. E térképek további segítséget és tippet nyújtanak majd a két keréken kikapcsolódni induló vendégeknek a térség felfedezésében.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.