„Haveroknak adják”

Utcára kerül(het)nek a Fidesz döntése miatt a tankönyvkiadók alkalmazottai.
 
 

„Haveroknak adják”

Utcára kerül(het)nek a Fidesz döntése miatt a tankönyvkiadók alkalmazottai.
 
 
 
 
 

„Haveroknak adják”

Utcára kerül(het)nek a Fidesz döntése miatt a tankönyvkiadók alkalmazottai.

Az LMP közérdekű adatkéréssel fordult az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézethez, illetve a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-hez, mert tudni szeretné, hogy milyen szempontok alapján állították össze a tankönyvjegyzéket – mondta Osztolykán Ágnes hétfőn az MTI-nek. Hozzátette: a tankönyvpiac államosítása „gyakorlatilag kivégezte” a magyar tankönyvkiadókat.

A képviselő hozzátette, arra is kíváncsiak, hogy kiknek a szakmai véleményét vették figyelembe és milyen elemzéseket végeztek.

A politikus szerint a tankönyvpiac államosítása „gyakorlatilag kivégezte” a magyar tankönyvkiadókat, vállalatok mennek csődbe, munkavállalók kerülnek az utcára, sok évtizedes szakmai tapasztalat megy kárba.

Osztolykán Ágnes hozzátette, hogy a döntés káros a diákokra nézve, mert az állami fenntartású iskolák csak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szűkített tankönyvjegyzékéből rendelhetnek, ami tantárgyanként két-, de sok esetben csak egyféle tankönyvet jelent.

A kormány ismét politikai szempontoknak rendelte alá a közoktatást és az intézkedéssorozat mögött az áll, hogy a „haveroknak adják ki” a tankönyvkészítés lehetőségét – mondta Osztolykán.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár azt hiszi, hogy minden gyermek egyforma, mindenkinek ugyanazt, ugyanúgy és ugyanakkor kell megtanítani, miközben az élet ennek ellenkezőjét bizonyítja – jelentette ki a 168 Óra Online cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.