Veszprémi arany a Taekwon-do Európa-bajnokságon!

Kosztyu Veronika állhatott kategóiájában a dobogó legfelső fokára.
 
 

Veszprémi arany a Taekwon-do Európa-bajnokságon!

Kosztyu Veronika állhatott kategóiájában a dobogó legfelső fokára.
 
 
 
 
 

Veszprémi arany a Taekwon-do Európa-bajnokságon!

Kosztyu Veronika állhatott kategóiájában a dobogó legfelső fokára.

Az olaszországi Rimini városában rendezték az idei ITF Taekwon-do Európa-bajnokságot. Az új vezetéssel felsorakozó magyar válogatott 27 ifjúsági és felnőtt versenyzővel indult, busszal vágtak neki a közel 13 órás útnak. A bírói gárdában – ahová nem könnyű bekerülni – idén két veszprémi kiválóság, Sebestyén Pál (VI. dan) és Opra Szabó Zsuzsa (III. dan) bírók is helyet kaptak.

A Veszprémi Taekwon-do SE. egy felnőtt versenyzővel képviseltette magát. Kosztyu Veronika (edzői: Somlai János és Sebestyén Pál) egyéni kategóriában erőtörésben vett részt az EB-on. Ebben a versenyszámban egy kéztechnikával és két fajta rúgástechnikával kell szétrepeszteni meghatározott számú törőlapot. A 22 fős mezőnyben 6 versenyzőnek sikerült hibátlanul teljesíteni mindegyik törőgyakorlatot, akiknek emelt számú törőlappal kellett folytatni a versenyzést. Az un. „széttörés” első körében az oldalsó rúgást kellett végrehajtani, de ez mindenkinél eredménytelen volt. Ezután kéztechnikával kellett folytatni, ahol csak Veronika szerepelt eredményesen. Ezzel a tavalyi EB ezüstérem után - maga mögé utasítva a tavalyi EB és VB aranyérmes német versenyzőt is - az idén megszerezte a magyar felnőtt csapat egyetlen aranyérmét.

Az ifjúsági és felnőtt csapat tagjai összesen 9 érmet - 3 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzérmet – szerezve az utóbbi idők egyik legjobb EB szereplését nyújtották. Az összesített éremtáblázaton a 30 résztvevő országból a 9. helyet sikerült a magyaroknak megszerezniük, olyan nemzeteket megelőzve, mint Ukrajna vagy Szlovénia, akik a kiválóan küzdő, profi versenyzőikről híresek. A mezőnyt idén is toronymagasan a nagyon jelentős és rendszeres állami támogatásban részesülő lengyelek uralták, illetve a norvég és ír csapatok teljesítménye volt kiemelkedő.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.