Nem számítanak a bírósági ítéletek?

Megint zajlik a barbár pusztítás Kishantoson.
 
 

Nem számítanak a bírósági ítéletek?

Megint zajlik a barbár pusztítás Kishantoson.
 
 
 
 
 

Nem számítanak a bírósági ítéletek?

Megint zajlik a barbár pusztítás Kishantoson.

Az állami földügyekért felelős államtitkár és a Nemzeti Földalapkezelő vezetőinek leváltását követeli a Greenpeace Orbán Viktortól, valamint azt, hogy a kormányfő védje a meg a kishantosi biogazdaságot.

Csütörtök reggel Szőnyegi Tamásnak, az egyik új nyertesnek ítélt földterületen újra elindult a traktor, hogy a húsvét előtt már tönkretett területen az azóta újra kikelt és életet igenlő búzát újra halálra ítélje, beszántsa – írta közleményében a Greenpeace.

A szervezet szerint 2014. április 25. volt az első tárgyalási nap a birtokvédelmi perek sorozatában, amelyet a Kishantosi földek „új haszonbérlői” indítottak a Kishantosi Közhasznú Kft. ellen. Az aznap tárgyalt 3 perből kettőt első fokon elvesztettek az „új bérlők”, egy pedig halasztásra került. A további pereket május végére tűzték ki.

A székesfehérvári járásbírósági ítélet nyomán nemhogy birtokvédelmet nem kaptak az „új bérlők”, hanem még feddésben is részesültek amiatt, hogy a birtokvitát erőszakkal próbálták eldönteni.

A Greenpeace szerint csütörtök reggel mégis újból beindult a traktor, tovább rombolva a jogállamiságot. Holott a bírósági döntés kimondta: amíg a Nemzeti Földalapkezelő a korábbi bérlővel, A Kishantosi Közhasznú Kft.-vel nem rendezi a jogviszonyát, addig az új nyerteseknek az adott földterülettel kapcsolatban semmilyen joguk nincs.

A 168 Óra Online cikke szerint a Greenpeace továbbra is azt követeli Orbán Viktor miniszterelnök úrtól: védje meg a kishantosi biogazdaságot, és haladéktalanul váltsa le a károkozás felelőseit – dr. Bitay Mártont, az állami földügyekért felelős államtitkárt, valamint a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) vezetőit.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.