Lázár titkos (és drága) külföldi útjai

A politikus sok pénzt hagyott a szállodákban.
 
 

Lázár titkos (és drága) külföldi útjai

A politikus sok pénzt hagyott a szállodákban.
 
 
 
 
 

Lázár titkos (és drága) külföldi útjai

A politikus sok pénzt hagyott a szállodákban.

A Demokratikus Koalíció (DK) azt szeretné megtudni Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető államtitkártól, hogy milyen svájci szállodában költött közel félmillió forintot szállásra – erről Varju László pártigazgató beszélt egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

A politikus az Origo cikkére hivatkozott, amelyik szerint egy svájci kiküldetés során 469 ezer forintot fordított szállodára. Varju László azt tudakolja, hogy mitől ilyen kiugróan magas egy kormányzati utazás szállásdíja. A DK azt is tudni szeretné, hogy az államtitkár milyen hotelben költött el ennyi pénzt, és hogy nem lehetett volna olcsóbban megoldani az elszállásolását – írja az MTI.

- A Demokratikus Koalíció arra is kíváncsi, hogy az államtitkárral hány fős küldöttség utazott együtt – tette hozzá a 168 Óra Online írása szerint.

Az Origo azt közli, hogy most nyilvánosságra került néhány információ Lázár több, eddig titokban tartott külföldi utazásáról. A Miniszterelnökség egy bírósági perben beszámolt arról, hogy az államtitkár tavaly egy svájci és egy olaszországi látogatáson is üzleti kapcsolatokról, illetve Magyarországról külföldre vitt pénzekről folytatott tárgyalásokat.

Az oldal szerint a legmagasabb szállásköltségű utazások a következők voltak: egy háromnapos – az Origo számítása szerint feltehetően csak két éjszakát jelentő – angliai utazásánál 920 ezer forint, egy kétnapos olaszországi útjánál 582 ezer, egy szintén kétnapos svájci kiküldetésnél pedig 469 ezer forint volt feltüntetve szállásra fordított kiadásként.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.