42 ezer krétával a normális oktatásért

A fideszes tündérmese vége: már a diákok veszik a krétát a suliba...
 
 

42 ezer krétával a normális oktatásért

A fideszes tündérmese vége: már a diákok veszik a krétát a suliba...
 
 
 
 
 

42 ezer krétával a normális oktatásért

A fideszes tündérmese vége: már a diákok veszik a krétát a suliba...

Krétával és egyéb taneszközökkel látott el iskolákat a diákokból álló Szabad Oktatást csoport, amely adománygyűjtést kezdeményezett azért, hogy megfelelő taneszközökkel tudják ellátni a rászoruló oktatási intézményeket. A tagoknak azért indították az akciót, mert elegük lett abból, hogy az iskolájukban nincs megfelelő minőségű és elégséges tanszer, és gyakran a tanárok, szülők adták össze a pénzt krétára, filcre.

A Szabad Oktatást csoport tagjai szerdán a Csepeli Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában 2700 krétát és 68 táblafilcet adományoztak a hátrányos helyzetű diákokat oktató intézménynek.

Pénteken pedig újabb két iskolában adták át az iskolák igényei alapján összeállított taneszköz-csomagokat – olvasható a szervezet közleményében. Mint írták, az egyik iskolában nem vették át a krétákat, táblafilceket és egyéb eszközöket, de a Szabad Oktatást csoport ennek az intézménynek is eljuttatja a csomagot később postán.

A szervezet összesen 22 iskolának tervezi átadni az igazgatók igénylései alapján összeállított csomagokat, összesen 42 ezer krétát és ezer filcet.

Az adománygyűjtést azért szervezték, mert „középiskolásként – a barátainktól érkezett visszajelzések és a saját iskolánkban látottak alapján – azt tapasztaljuk, hogy az iskoláinkban nincs megfelelő minőségű és elégséges tanszer, és nagyon sokszor tanáraink és szüleink adják össze a pénzt krétára vagy filcre, hogy legyen mivel a táblára írni”.

„Be akarjuk bizonyítani, hogy együtt képesek vagyunk tenni, hogy tudunk olyan segítséget adni, ami egyszerre jelent átmeneti megoldást a problémákra, és hívja fel az ország vezetőinek a figyelmét, hogy igazából nekik illene ezeket a problémákat megoldani” – írják a közleményükben.

Az eddigi akciókat a 168 Óra Online cikke szerint a diákok saját zsebből, illetve a Humán Platform támogatásával hajtották végre, de mivel anyagi forrásaik nem teszik lehetővé, hogy saját pénzből támogassanak minden iskolát, adománygyűjtő akciót indítottak és várják mindenki támogatását.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.