Lúdanyó meséi

Gyermeknapi meglepetés a Petőfi Színházban.
 
 

Lúdanyó meséi

Gyermeknapi meglepetés a Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

Lúdanyó meséi

Gyermeknapi meglepetés a Petőfi Színházban.

A Lúdanyó meséi című zenés árnyjátékot láthatják a nézők a BonBon Matiné keretében május 24-én (szombaton) 11 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. A teátrum gyermeknapi meglepetésprogramjának házigazdája Lukácsházi Győző, a rendező Tarr Ferenc.

Sokaknak cseng ismerősen a cím: Lúdanyó meséi. Azonban kevesen tudják pontosan, mely mesék is tartoznak ide. Eláruljuk, az eredeti Lúdanyó meséit egy Charles Perrault nevű francia nemes gyűjtötte össze a XVII. században. Olyan meséket köszönhetünk neki többek között, mint a Csipkerózsika, vagy a Hüvelyk Matyi.

Nem csoda, hogy ezek a csodálatos mesék, kiegészülve egyéb híres francia történetekkel, mint amilyen a Szépség és a Szörnyeteg, vagy Csúnyácska meséje az egyik leghíresebb francia zeneszerzőt, Maurice Ravelt is megihlették. Először kétkezes zongoradarabot, majd annak sikerén felbuzdulva egy szvitet, végül egy balettet is írt belőle. A zenéje csodálatos, a gyerekeknek íródott klasszikus zeneirodalom varázslatos gyöngyszeme.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.