Lemondott Mesterházy Attila

Pártelnöki és frakcióvezetői posztjától is megvált Mesterházy Attila.
 
 

Lemondott Mesterházy Attila

Pártelnöki és frakcióvezetői posztjától is megvált Mesterházy Attila.
 
 
 
 
 

Lemondott Mesterházy Attila

Pártelnöki és frakcióvezetői posztjától is megvált Mesterházy Attila.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője jelezte: nem kíván újraindulni az MSZP elnöki posztjáért. Az MSZP április 6-án és május 25-én jelentős vereséget szenvedett el az országgyűlési és az európai parlamenti választáson, a párt elnökeként ezekért a kudarcokért vállalja a teljes felelősséget - jelentette ki a Hír24.hu információi szerint.

A párton belül a csúfos EP-bukás után jelentek meg azok a hangok, hogy változásra van szükség. A választások estéjén Mesterházy még csak felajánlotta a lemondását az elnökséggel együtt testületileg a választmánynak.

Többen megfogalmazták már vágyaikat a szombati választmányi ülés előtt azóta, Horváth Csaba és a fővárosi szocialisták például Botka Lászlót látnák a legszívesebben a párt élén.

Lendvai Ildikó, az MSZP nagyasszonya a HVG-nek adott interjújában pedig már a jövőt elemzi. Nevekkel ugyan nem dobálózna, de olyan vezetőre van szerinte szükség, aki „nemcsak a kohászt, hanem a városi értelmiséget is” megszólítja. De felvetődik Hiller István, Botka László és Ujhelyi István neve is.

- Mostanában főállású beszélgető vagyok, mert el akarom érni azt a változást, amit fontosnak tartok – teszi hozzá Lendvai.

Az MSZP korábbi elnöke Gyurcsányra is kitér, bevallja, újra a baloldal vezető politikusa lett belőle, bár azt nem tudja megmondani, rehabilitálódni fog-e 2018-ra.

- Rossz jós vagyok... – vallja be.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.