A pedagóguskar nem független

Ismét 18 év legyen a tankötelezettség korhatára!
 
 

A pedagóguskar nem független

Ismét 18 év legyen a tankötelezettség korhatára!
 
 
 
 
 

A pedagóguskar nem független

Ismét 18 év legyen a tankötelezettség korhatára!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt javasolja a kormányzatnak, hogy állítsák vissza 18 évre a tankötelezettség felső korhatárát – jelentette ki az érdekképviselet elnöke vasárnap Budapesten.

Mendrey László a pedagógusnap alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: ugyancsak szükségesnek tartják, hogy ne legyen kötelező a tagság a Nemzeti Pedagóguskarban. A belépést választhatóvá, önkéntessé kell tenni – mondta a Népszava.hu beszámolója szerint. Elkerülhetetlennek nevezte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ „monopóliumának” átgondolását.

- Lehetőséget kell adni az intézményfenntartásra azoknak az önkormányzatoknak, amelyek erre alkalmasak – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke még csütörtökön bírálta a Nemzeti Pedagóguskart, mint mondta: nem lehet tudni, hogy a küldöttgyűlés egy-egy jelöltje hány ajánlást kapott, ahogy azt sem, hogy a 151 ezer pedagógusból hányan vettek részt az amúgy nem kötelező jelölésben. Az érdekképviseleti vezető a 168 Óra Online cikke szerint nehezményezte, hogy a kar megalakításának előkészítésébe nem vonták be a pedagógustársadalmat, illetve nem nyilvános a küldöttek választása sem, a tisztségre jelölteket pedig nem ismerik. Ebből következően a pedagóguskar nem független, nem autonóm szervezet, mert létrejöttének előkészítése és a kivitelezés azt sugallja, hogy a központi hatalom akarata érvényesül.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.