A labdarúgás hétvégi eredményei

Kifütyülték Orbánt Debrecenben, bennmaradt az NB III-ban a Veszprém.
 
 

A labdarúgás hétvégi eredményei

Kifütyülték Orbánt Debrecenben, bennmaradt az NB III-ban a Veszprém.
 
 
 
 
 

A labdarúgás hétvégi eredményei

Kifütyülték Orbánt Debrecenben, bennmaradt az NB III-ban a Veszprém.

A labdarúgó NB I. 30. (utolsó) fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a listavezető Debrecen. Az angol mintára megszervezett bajnokavató ünnepség során a közönség egy része kifütyülte a díjakat átadó miniszterelnököt. A nemzetközi porongra ősszel a Loki, a Diósgyőr és a Ferencváros együttese léphet ki. Az élvonaltól a Mezőkövesd és a Kaposvár együttese távozik.

Eredmények: Pécs - Haladás 1:1, Lombard Pápa - Újpest 2:1, MTK - Kaposvár 2:0, Kecskemét - Puskás Akadémia 1:2, Debrecen - Kispest 0:2, Győr - Mezőkövesd 5:0, Videoton - Diósgyőr 1:1, FTC - Paks 2:0.

A bajnokság végeredménye: 1. Debrecen 62, 2. Győr 62, 3. Ferencváros 57, ... 12. Lombard Pápa 33 ponttal.

x

A második vonalból a már korábban a bajnoki címet elérő Nyíregyháza mellett a Dunaújváros jutott fel. az ajkaiak súlyos hazai vereségük ellenére a jónak mondható hetedik helyen fejezték be a mérkőzéssorozatot.

Eredmények: Kisvárda - Cegléd 2:0, Kozármisleny - Nyíregyháza 0:1, Siófok - Sopron 4:0, FC Ajka - Vasas 2:6, Szolnok - Balmazújváros 1:2, Szigetszentmiklós - Zalaegerszeg 2:1, Dunaújváros - Békéscsaba 3:0, Gyírmót - Tatabánya 7:0.

A bajnokság végeredménye: 1. Nyíregyháza 66, 2. Dunaújváros 62, 3. Gyírmót 57, ... 7. FC Ajka 43.

x

A labdarúgó NB III. nyugati-csoportjában is az utolsó, 30. forduló meccseit vívták. A megyei csapatok közül a Balatonfüred hazai győzelemmel búcsúzott a szurkolóitól. A veszprémiek utolsóként maradtak benn, miután a bakonyiak és a rivális diósdik is döntetlent játszottak. Ez a VFC-nek kedvezett...

Eredmények: Nagyatád - Veszprém 2:2, Haladás II. - Mosonmagyaróvár 0:1, Balatonfüred - Körmend 5:2, Győr II. - Budaörs 0:2, Csepel - Csákvár 2:2, Andráshida - Diósd 2:2, BKV Előre - Újbuda 1:2, Tököl - Dorog 0:4.

A bajnokság végeredménye: 1. Csákvár 68, 2. Budaörs 60, 3. BKV Előre 55, ... Balatonfüred 47, ... 13. Veszprém FC 28 ponttal.

x

A megyei bajnokság első osztályában még csak a 29. forduló párosításai szerint léptek pályára a csapatok. Az már korábban eldőlt, hogy a bajnok ebben az évben is az Úrkút csapata lett.

Eedmények: PSCB - Csetény 1:4, Péti MTE - Alsóörs 0:3, Fűzfő - Ajka Kristály 6:1, Tapolca - Úrkút 2:1, Devecser - Várpalota 1:3, Herend - Sümeg 2:4, Gyulafirátót - Balatonalmádi 3:0, Öskü - Ugod 3:2.

Az élmezőny állása az utolsó forduló előtt: 1. Urkút 66, 2. Csetény 62, 3. Péti MTE 54 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.