Újabb botrány Lázár miatt

A DK szerint cenzúrázott a Magyar Távirati Iroda.
 
 

Újabb botrány Lázár miatt

A DK szerint cenzúrázott a Magyar Távirati Iroda.
 
 
 
 
 

Újabb botrány Lázár miatt

A DK szerint cenzúrázott a Magyar Távirati Iroda.

A távirati iroda küldött tudósítót a Lázár János szállodaszámláiról tartott sajtótájékoztatóra, de cikk nem jelent meg - közölte Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Gréczy Zsolt közleményében azt írta, hogy új információkat tudtak meg "a többmilliós költés" körülményeiről, ezért pártjuk írásbeli kérdéseket tesz fel Orbán Viktornak. Az MTI újságírója a sajtótájékoztatón ott volt, kérdezett is, de tudósítás nem született, amit azzal magyaráztak a szóvivőnek, hogy "előfordul, hogy egy eseményre kimennek, cikk mégsem születik." A DK felháborítónak tartja, hogy az adófizetők pénzén működtetett távirati iroda kicenzúrázta a fideszes hatalom egyik emberéről szóló kínos információkat.

Közleményben kérik a szerkesztőségeket, hogy tegyék közzé a DK kérdéseit, „ezzel is segítve a közvélemény tájékozódását Lázár János botrányos ügyéről”.

A DK kérdései a Hír24.hu információja szerint Orbán Viktorhoz:

1. Igaz-e, hogy a Lázár János vezette delegáció London egyik legdrágább hotelében, a Crowne-ban szállt meg?

2. Igaz-e, hogy Lázár titkársága eleve ide kérte a foglalást a nagykövetségtől és, hogy ez ma is a fideszes politikusok egyik szállás-törzshelye Londonban?

3. Igaz-e, hogy az utazás célja az volt, hogy Lázár sürgesse: fogadja a brit kormány Orbán Viktort, de még jobb lenne, ha David Cameron brit miniszterelnök maga jönne Budapestre, ezzel demonstrálva Orbán politikája melletti kiállását?

4. Igaz-e, hogy érkezés után a „delegáció” elment „shoppingolni“ és ebbe olyannyira belefáradtak, hogy az azt követő tárgyalásokon a brit külügyminisztériumban Lázár egyszerűen elfelejtette felvetni a témát, mindenféle másodrendű dologról fecserészett és a tárgyalást követő napon ismét bevásárlás volt a program, gyakorlatilag senki mással Lázár nem találkozott?

5. Igaz-e, hogy Csák János, akkori londoni nagykövet a Külügyminisztériumban nem is rejtette véka alá felháborodását, így az eset röviddel azt követően, hogy Lázár hazaérkezett széles körben ismertté vált a minisztériumban és a Miniszterelnökségen is?

6. Igaz-e, hogy Szijjártó Pétert, a helyzet „rendezése“ érdekében rövidesen kiküldték Londonba?

7. Igaz-e, hogy neki is a Crowneba foglaltak szobát?

A DK mindezen kérdésekre várja a miniszterelnök írásbeli válaszát – írta Gréczy Zsolt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.