Meghalt Grosics Gyula

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt a legendás Aranycsapat kapusa.
 
 

Meghalt Grosics Gyula

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt a legendás Aranycsapat kapusa.
 
 
 
 
 

Meghalt Grosics Gyula

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt a legendás Aranycsapat kapusa.

A család tájékoztatása szerint "Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója 11.20 perckor, álmában, megtért Teremtőjéhez".

Grosics Gyula Dorogon kezdte pályafutását, majd a MATEOSZ, Bp. Honvéd és a Tatabánya csapataiban szerepelt. A magyar válogatott kapuját 86 alkalommal őrizte, 1954-ben világbajnoki ezüstérmet nyert, 1952-ben Helsinkiben pedig olimpia bajnoki címet szerzett.

A "Fekete Párduc" az utóbbi években sokat betegeskedett. Csütörtökön ismét kórházba szállították, de családja csak annyit közölt, "a szokásos kontrollvizsgálatot követően került az egészségügyi intézménybe".

Péntek reggelre viszont a Sport24.hu információi alapján kiderült, komoly baj lehet. Egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot, az egyik szerint a korábban több helyen kilyukadt tüdeje miatt kellett kezelni, a másik állította, kilyukadt a patkóbele, amelyből egy darabot el is távolítottak.

Buzánszky Jenő mély fájdalommal értesült barátja elvesztéséről. Elmondta: pénteken kora délután együtt kellett volna utaznia Grosiccsal Berlinbe. A Német Labdarúgó Szövetség ugyanis meghívta őket az 1954-es berni világbajnoki döntő 60. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre.

- A barátom marad örökre. Együtt éltünk át szép sikereket és kudarcokat. Mindig lehetett rá számítani - mondta telefonon a repülőgép felszállására váró Buzánszky. - A napokban kórházban volt, és mondta, hogy nem tud jönni Berlinbe velem. Reméltem, hogy felgyógyul, hazamehet, és megint mehettünk volna ünnepségekre, baráti összejövetelekre. Ennek a közös útnak most vége.

A legendás Aranycsapatból - amely 1953-ban Londonban 6:3-ra verte Angliát - már csak Buzánszky Jenő él, a vele együtt 2011-ben a Nemzet Sportolói közé választott Grosicsot megelőzően Puskás Ferenc 2006-ban távozott az élők sorából.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.