"Nem szabad a veszprémi meccsen rágódni"

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nem edzői hibák vezettek ahhoz, hogy a férfi-kézilabdaválogatott lemarad a katari vb-ről.
 
 

"Nem szabad a veszprémi meccsen rágódni"

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nem edzői hibák vezettek ahhoz, hogy a férfi-kézilabdaválogatott lemarad a katari vb-ről.
 
 
 
 
 

"Nem szabad a veszprémi meccsen rágódni"

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nem edzői hibák vezettek ahhoz, hogy a férfi-kézilabdaválogatott lemarad a katari vb-ről.

Idehaza még sikerült megnyugtató, háromgólos előnyre szert tennünk, ám Szlovéniában a visszavágóra leeresztett a csapat. Sokáig nekünk állt a zászló, de a Velenjében lejátszott mérkőzésen 32:26-os vereséget szenvedtünk.

Ezzel eldőlt, hogy 2008-as pekingi olimpia után ismét lemarad válogatottunk egy világeseményről. Ott voltunk a 2009-es vb-n, a 2010-es Eb-n, a 2011-es vb-n, 2012-ben az Eb-n, az olimpiai kvalifikációs tornán és a londoni olimpián, majd a 2013-as vb-n és az idei Eb-n, azaz nyolc fontos világeseményen. Most megszakadt ez a sorozat.

A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Mocsai Lajos beszélt a kudarc okairól. A kapitány elmondta, hogy nagyon csalódottak az eredmény kapcsán, s a rengeteg kihagyott ziccer megbosszulta magát a végére.

Komoly hátráltató tényező, hogy a Veszprém a Bajnokok Ligájában bejutott a legjobb négy együttes közé, emiatt a dunántúliak jóval kevesebbet pihenhettek. A játékosok eltérő fizikai és mentális állapota rányomta a bélyegét a közös munkára.

Továbbá a szerencse sem akart a mi oldalunkra állni. A visszavágó alatt hat játékosunk is megsérült, többek között Zubai vádliszakadása is kiújult. A mérkőzés végére így alig maradt egészséges játékos. Azok, akik még játékra alkalmasak voltak, – Lékai, Császár – ebben az évben kevesebb játéklehetőséget kaptak külföldi klubjaiknál, s nem tudtak húzóemberré válni a fontos pillanatokban. Mocsai Lajos dolgát nehezítette az is, hogy az itthoni találkozó előtt is mindössze három edzést tudott levezényelni a csapatnak.

A kapitány megjegyezte, a vasárnapi mérkőzéshez hasonló eseteket úgy lehetne megelőzni, ha a hazai nagy klubok minél több magyar játékost foglalkoztatnának és játszatnának rendszeresen, emellett a légiósoknak olyan csapatba érdemes igazolni, ahol sok lehetőséget kaphatnak.

A tréner az MTI-nek jelezte: megítélése szerint elsősorban nem edzői hibák okozták a kudarcot, de természetesen a "rá eső részért" vállalja a felelősséget.

- Most lényegesebb az, hogy miként tudunk összefogni, mert az olimpiai kijutáshoz ki kell kerülnünk az 2016-os Eb-re, ott jól kell szerepelnünk, és ez még csak a nehézzé vált út első része. Már nem azon kell rágódni, hogy Veszprémben miért csak 3 góllal nyertünk, amikor lehetett volna 6-7 gól is az előny. Az a feladat, hogy az Eb-n legyen ütőképes a válogatott - mondta Mocsai Lajos a jövőt illetően.

- A németek, a szerbek, az izlandiak, a norvégok, a montenegróiak hasonló cipőben járnak, mint mi, ebből a hatosból az első számítások szerint két csapatnak lesz módja folytatni a riói olimpiára vezető utat - tette hozzá a kapitány a Sport24.hu cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.