Az Anna Karenina Sopronban

A Nemzeti és az Opera mellett a Petőfi Színház produkciói a programban.
 
 

Az Anna Karenina Sopronban

A Nemzeti és az Opera mellett a Petőfi Színház produkciói a programban.
 
 
 
 
 

Az Anna Karenina Sopronban

A Nemzeti és az Opera mellett a Petőfi Színház produkciói a programban.

A Soproni Ünnepi Hetekre kapott meghívást a Veszprémi Petőfi Színház Anna Karenina című előadása. A rangos esemény nyitóhétvégéjén a Nemzeti Színház és a Magyar Állami Operaház mellett a bakonyi megyeszékhely teátruma szerepelhet. A nagy sikerű produkciót június 22-én (vasárnap) láthatják a nézők a leghűségesebb városban.

A veszprémi teátrum 2010. szeptemberében mutatta be hatalmas sikerrel Kocsák Tibor-Miklós Tibor népszerű művét. A rendező Szerednyey Béla, a főbb szerepeket Halas Adelaida, Szeles József, Sasvári Sándor, Varga Miklós és Trokán Anna formálja meg. A produkció bérletes előadásként vendégszerepelt Székesfehérváron és most meghívást kapott Sopronba is.

Az Anna Karenina Tolsztoj egyik legtökéletesebb alkotása, amely megihlette a népszerű hazai szerzőpárost. Szenvedélyes, érzelmes irodalmi és zenei csemegének ígérkezik az előadás, amelyet az elmúlt években már 45-ször játszhatott el a veszprémi társulat.

Az Annát megformáló Halas Adelaida a Madách Színházban is bemutatkozhatott ebben a szerepben, bravúros beugrását hatalmas ovációval fogadta a fővárosi közönség.

Az Anna Karenina előadásban egy férjes asszony sorsa rajzolódik ki, aki a teljes élet után vágyakozik. Az akkori kor hazug életét űző társaságban ő az egyedüli, aki nem tud hazugságban élni. Igaz és teljes életre vágyik, ezért lázad fel a hazug konvenciók ellen. Annának Vronszkij jelenti a világot, ő azonban szabadulni próbál tőle, bár szereti Annát, de egyre gyakrabban hagyja magára.

Az előadás a következő évadban újra szerepel a Veszprémi Petőfi Színház műsorán, az ifjúsági bérletsorozatban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.