Lemondott Hoffmann Rózsa bizalmasa a Klik éléről

Másfél év után távozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke.
 
 

Lemondott Hoffmann Rózsa bizalmasa a Klik éléről

Másfél év után távozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke.
 
 
 
 
 

Lemondott Hoffmann Rózsa bizalmasa a Klik éléről

Másfél év után távozott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke.

Az Index információi szerint Marekné Pintér Aranka közös megegyezéssel távozik a közoktatást és középiskolákat is felügyelő intézmény éléről.

Már az áprilisi országgyűlési választás után egyértelmű volt, hogy az ország legnagyobb munkaadóját, a több mint százezer iskolai oktatót foglalkoztató Kliket a 2013 januárja óta irányító Marekné iránt megrendült a bizalom, és új vezető kinevezése várható – írja a lap.

Marekné 1999-ben a balatonalmádi gimnázium igazgatói posztjáról került az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) közép-dunántúli regionális vezetésébe. Az OKÉV-ben ismerte meg Hoffmann Rózsát, aki szintén 1999-ben lett a vizsgaközpont főigazgatója. Hoffmann Rózsa aztán 2010-ben újra megkereste Mareknét, hogy vegyen részt az Oktatási Hivatal újjászervezésében. Ő lett a hivatal elnökhelyettese, majd rövid kitérő után elvállalta az újonnan létrehozott Klik irányítását.

Az Együtt-PM üdvözli Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetőjének lemondását, és reméli, sikerül olyan utódot találni, aki megállítja a rombolást és úrrá lesz a köznevelésben kialakult káoszon - reagált a meg nem erősített sajtóhírekre az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Szabó Szabolcs.

A független képviselő azt írta, hogy az "ország legnagyobb munkáltatójának" vezetője januárban még kiválóra értékelte a saját munkáját, de egy belső használatra készült miniszteri biztosi jelentésből kiderült: a szervezet átvilágítása során számos súlyos problémát találtak a revizorok, rávilágítva Marekné személyes felelősségére is. Ráadásul továbbra sem sikerült bevezetni a pedagógusok életpálya-modelljét, a legtapasztaltabb, a rendszert a hátukon cipelő tanárok bérhelyzete semmit sem javult, csak a terheik nőttek - folytatja.

Az Együtt-PM szövetség nemcsak alkalmatlannak tartotta Marekné Pintér Arankát a Klik vezetésére, de kezdettől ellenezte a "tanárok államosítását", így az ilyen mamutszervezet kialakítását - emeli ki.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.