Európa Liga: Magyarország-Málta 2:0...

Pocsék meccsen került tovább a Fradi, de magabiztos volt diósgyőri továbbjutás is.
 
 

Európa Liga: Magyarország-Málta 2:0...

Pocsék meccsen került tovább a Fradi, de magabiztos volt diósgyőri továbbjutás is.
 
 
 
 
 

Európa Liga: Magyarország-Málta 2:0...

Pocsék meccsen került tovább a Fradi, de magabiztos volt diósgyőri továbbjutás is.

A Ferencváros idegenben 2:1-re verte a Sliema Wandererst, ezzel összesítésben 3:2-vel jutottak be az Európa Liga-selejtező második körébe.

Az első félidő végén a Sliema Wanderers is kidolgozott egy vészelyes akciót, de pontatlanok voltak a befejezésnél, így 1:0-val tértek pihenőre a csapatok. A második felvonásban Busai egy szabadrúgás után közelről talált a kapuba (2:0), majd alig telt el pár perc, Scozzese bólintásába Dibusz csak beleérni tudott, így gyorsan szépítettek a vendégek, 2:1.

Ezt követően bármennyire hihetetlen, egyik csapat sem akart igazán támadni, pedig egy újabb találattal a Sliema számított volna továbbjutónak. Végül maradt a 2:1-es siker, a meccset tíz emberrel befejező mátlai alakulat ellen, így a Fradi összesítésben 3:2-vel lépett tovább.

x

Gond nélkül vette az első akadályt a Diósgyőri VTK, amely 6:2-es összesítéssel jutott az Európa Liga-selejtező második fordulójába. A párharc első találkozóján, ha kínkeservesen is, de sikerült kiharcolni a győzelmet Tomislav Sivic csapatának: Bacsa Patrik a 93. percben döntötte el a meccset a Birkirkara ellen.

A második mérkőzést egyértelműen a DVTK kezdte jobban, és úgy tűnt, hogy végig a kezükben tudják tartani a találkozót. Kádár már a 13. percben tudatta, nyerni jöttek máltára, de a 32 méterről eleresztett lövése kicsivel a kapu fölött szállt el. A 30. percben már nem volt ekkora szerencséje a Birkirkara csapatának, ugyanis Elek éles szögből vette be Murcia kapuját, aki vastagon benne volt a gólban, 0:1. Mikor már hátradőlhettek volna a kilátogató magyar drukkerek, egy védelmi hibát kihasználva Camenzuli két perccel a félidő előtt visszahozta a Birkirkara továbbjutási esélyeit, 1:1.

A pihenőt követően a biztonsági focié volt a főszerep és egy-két helyzetet leszámítva nem erőltette meg magát egyik csapat sem. Egészen a 61. percig, amikor Gosztonyi remekül tálalt Husic elé, aki 17 méterről, éles szögből szerezte meg újra a vezetést a DVTK-nak, 1:2. Nem kellett sokat várni a következő találatra, ugyanis 5 perccel később a csereként beállt Barczi csodálatos sarkazással pecsételte meg a máltaiak sorsát.

A 3:1-es diósgyőri vezetés után a továbbjutás sorsa végképp eldőlt, már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség. A pontot végül Marjanovic tette fel az I-re, aki ugyancsak csereként beállva szerezte meg a piros-fehérek negyedik gólját, 1:4.

Ezzel a sikerrel a DVTK 6:2-es összesítéssel jutott be az Európa Liga-selejtező második fordulójába, ahol az ellenfelük a Sport24.hu információi szerint majd a a bolgár Liteksz Lovecs és a moldovai Veris Chisinau párharcának győztese lesz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.