Aláírásgyűjtés két témában

A városban élőket érintő két kérdésben kezdtek aláírásgyűjtést az MSZP, Párbeszéd és az LMP önkormányzati képviselői.
 
 

Aláírásgyűjtés két témában

A városban élőket érintő két kérdésben kezdtek aláírásgyűjtést az MSZP, Párbeszéd és az LMP önkormányzati képviselői.
 
 
 
 
 

Aláírásgyűjtés két témában

A városban élőket érintő két kérdésben kezdtek aláírásgyűjtést az MSZP, Párbeszéd és az LMP önkormányzati képviselői.

Benczik Gabriella, Gerstmár Ferenc, Hartmann Ferenc önkormányzati képviselők a következő kérdésekben indítottak aláírásgyűjtést:

- a 8-as főút Veszprém déli elkerülő szakaszának átépítéséhez kapcsolódóan aluljáróval legyen biztosított a Cholnoky városrész és a Látóhegy között a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint

- az átépítés során a Kalmár téri lakásoktól kerüljön távolabb a körforgalom.

Hartmann Ferenc az MSZP frakcióvezetője az aláírásgyűjtést azzal indokolta, hogy a két kérdéssel kapcsolatban már több lakossági felvetés érkezett a pártokhoz. A legutóbbi – augusztusi – közgyűlésen kérdést intézett a polgármesterhez, amelyben azt szerette volna megtudni, hogy a város milyen álláspontot képviselt a két probléma megoldása érdekében. A polgármester helyett a kérdésre Brányi Mária alpolgármester mindössze egy múltidézéssel válaszolt, amivel nem lehet semmit sem kezdeni.

Ellenben aznap délután tartott egy sajtó tájékoztatót, amelyen azt mondta, hogy ha a város elementáris erővel kéri a két kérdés megoldását, akkor a város akár saját forrásból is meg fogja azt oldani.

Hogy ennek a kérdésnek nyomatékot tudjanak adni, ezért kezdeményezik az aláírásgyűjtést.

Gerstmár Ferenc azt kifogásolja, hogy az előkészítési időszakban nem történt meg az elkerülő terveinek egyeztetése a lakossággal az most, a kivitelezés során jelentkezik problémaként. A két témában jelentős lakossági ellenállás mutatkozik és úgy gondolják, még nincs késő a terveken módosítani, elfogadni a lakossági véleményeket.

A Látóhegyet és a környékét a mai napig nagyon sokan használják kirándulásra, kerékpározásra, kutyasétáltatásra és az ide történő biztonságos kijutás jogos igény az itt élők részéről.

A jogos igényeket képviselik az önkormányzati képviselők azzal, hogy aláírásgyűjtést kezdeményeznek. Az aláírásokat hagyományosan a kitelepülésekkor, valamint online rendszerben gyűjtik. A peticio.hu felületen lehet az aláírásgyűjtő ívet megtalálni és kitölteni.

Benczik Gabriella megerősítette azt, hogy ezzel a kérdéssel már hónapokkal ezelőtt is foglalkoztak és kérték a többi képviselőt támogassák a lakossági felvetéseket. Ez nem vezetett eredményre. Most a 6. számú választókerület képviselőjének Brányi Máriának is küldtek egy aláírásgyűjtő ívet, hogy legyen lehetősége a lakossági igény mellett kiállnia. Eddig választ nem kaptak.

Az aláírásokat kitelepüléseken önkéntes aktivisták fogják gyűjteni, de előfordulhat az is, hogy személyesen keresik fel a lakótelepen élőket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.