Völgyhídi kérdőjelek

Az LMP úgy látja, hogy mindenki akarja, de így soha nem lesz Veszprémnek völgyhídja az Aranyos völgy felett.
 
 

Völgyhídi kérdőjelek

Az LMP úgy látja, hogy mindenki akarja, de így soha nem lesz Veszprémnek völgyhídja az Aranyos völgy felett.
 
 
 
 
 

Völgyhídi kérdőjelek

Az LMP úgy látja, hogy mindenki akarja, de így soha nem lesz Veszprémnek völgyhídja az Aranyos völgy felett.

Gerstmár Ferenc a tájékoztatója bevezetőjében sajnálatát fejezte ki annak, hogy a miniszterelnök nem akar újra Veszprémbe látogatni. Amikor a Modern Városok Program keretében aláírta az új fejlesztési terveket, azt kérte, hogy az új völgyhíd átadásán szeretne részt venni.

Ennek úgy néz ki napjainkban nincs realitása. A kormány ugyanis nemrég egy határozatában visszavont több olyan tervet, amelyeket korábban a szándéknyilatkozatában megerősített. Ilyen többek között a Jutasi utat a Pápai úttal összekötő aranyos völgyi viadukt, valamint a 8-as és a 82-es út közötti összekötő szakasz megépítése.

A politikus szerint meglepő az, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke ezt követően kijelentette: „Orbán Viktor és kormányának munkája a magyar emberekkel való konzultáción és közös döntésen alapul. Ennek megfelelően minden, a miniszterelnök által aláírt Modern Városok megállapodás maradéktalanul teljesítésre kerül.”

Gerstmár Ferenc elmondta, a megállapodás eleve csak a projektek felsorolását tartalmazta, a kapcsolódó kormányhatározat pedig az illetékes miniszterek felkérését a szükséges intézkedésre vonatkozó javaslatok kidolgozására. Sajnos az sem igaz, hogy a miniszterelnök konzultált volna ezekben a kérdésekben az emberekkel. Még az önkormányzati képviselőket is csak az polgármesterrel közös miniszterelnöki sajtótájékoztatóra hívták meg, nem vonták be őket az egyeztetésbe, amely valójában a polgármester számára is inkább a miniszterelnök elé járulást, mint érdemi konzultációt jelentett.

A képviselő kiemelte, konkrét pénzösszeget sem a megállapodás, sem a kormányhatározat nem tartalmazott, így csak egy ígérethalmazról beszélhetünk, amelyet úgy tűnik, bármikor felül lehet írni a beetetett települések kárára, még a polgármesterrel sem egyeztetve a negatív döntésről.

Gerstmár Ferenc emlékeztetett arra, hogy a Jutasi és a Pápai út összekötésével, a belváros és a Házgyári út forgalmának tehermentesítésével, a veszprémiek régi álma valósulna meg. A tavasszal lefolytatott városi konzultáció során ez a projekt legtámogatottabbak közé tartozott. Ezért az LMP kéri a kormányt, hogy Veszprém Megyei jogú Város Közgyűlésének képviselőivel üljön le a tárgyaló asztalhoz.

A politikus szerint az egyeztetéseket nehezíti az, hogy a szükséges források megteremtése érdekében az MSZP kormányzása idején a Fidesz tett javaslatot az állami költségvetés módosítására, a Fidesz kormányzása idején ugyanezt tették a szocialisták. Mindkét esetben sikertelenül. Az elmúlt évben az LMP módosító indítványát szavazta le a kormánypárt.

Valóban mindenki akarja ezt a beruházást? – kérdezi Gerstmár Ferenc.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.