Vásár és kiállítás Veszprémben

A hétvégén a második alkalommal nyílt meg a Bakony Expó a Veszprém Arénában.
 
 

Vásár és kiállítás Veszprémben

A hétvégén a második alkalommal nyílt meg a Bakony Expó a Veszprém Arénában.
 
 
 
 
 

Vásár és kiállítás Veszprémben

A hétvégén a második alkalommal nyílt meg a Bakony Expó a Veszprém Arénában.

A 2015. évi kiállításon a gasztronómia került a rendezvény középpontjába. Megismertetni azokat a sajátos értékeket, amelyek a Bakonyt és annak térségét jellemzik. A szervezők arra is nyitottak, hogy a jövőben bővüljön a résztvevők köre. Az idei évben ezért, a Szabolcs-Szatmár megyében lévő Rozsály település a vásáron már önálló kiállítóként jelent meg. A település arról híres, hogy példaértékű gazdálkodást folytatnak és az országban egyedüliként a falu önfenntartóvá nőtte ki magát.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke szerint a Bakony Expó fő célkitűzése az, hogy a termelőket és a fogyasztókat minél rövidebb úton kapcsolják össze. A piacok bővülhetnek azzal, ha a termelők bemutathatják a kisgazdaságokban előállított áruikat.

Az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyanakkor fontos az is, hogy egy ilyen rendezvényen a környéken kialakult hagyományos kultúra és kézművesség bemutatkozhasson. Az idei év egyik eredménye az, hogy a kiállítók száma megduplázódott, ezért joggal várják a szervezők azt, hogy az expón a látogatottság az elmúlt évi hatezerről tízezer fölé növekedhet.

Dr. Viski József, agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár megerősítette azt, hogy az elkövetkezendő időszakban 1300 milliárd forintot fordítanak a mezőgazdaság fejlesztésére. Ennek 80 százalékát a kisgazdaságokhoz szeretnének juttatni. Ezért készültek olyan pályázati kiírások, amelyek lehetővé teszik a támogatásokhoz való hozzáférést, a pályázati pénzek fejlesztésekre történő felhasználását.

A fejlesztésekkel igyekeznek kiiktatni a silány minőségű import árukat és előtérbe helyezni a hazai termékeket. Ez egy termelő barát program, ami fellendítheti az ország mezőgazdasági termelését.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.