Pünkösdi Bakony Expó Veszprémben
A szervezők a három napos termelői vásárt a járvány-veszély miatt idén nem az aréna belső térében, hanem dacolva az időjárás szeszélyeivel a szabad téren rendezték meg.
A kiállításra érkező vendégeket május 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap 9-19 óra, míg május 24-én, hétfőn 9-17 óra között várják a portékáikkal a helyi termelők, vásározók és kézművesek. A rendezvény céljai közt szerepel a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása a programok sokszínűségén keresztül.
A hetedik alkalommal megrendezésre került vásárban közel nyolcvan Veszprém megyei és helyi őstermelő kínálja a termékeit. A látogatók a sokszínű termékkínálat mellett megismerhetnek hagyományos népi mesterségekkel, szerszámokkal, valamint a különböző tájegységre jellemző gasztronómiai és népi hagyományokkal.
Az Expo kínálatából természetesen az idei évben sem hiányozhatnak a kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink megismertetése, bemutatása sem.
A kezdetektől a Bakony Expo hagyománya az, hogy minden évben kiemelésre kerül egy-két a térségre jellemző gasztronómiai alapanyag, amelyek a vásáron középpontba kerülnek, és a szakemberek segítségével kerül bemutatásra előnyük, hasznosságuk.
A VII. Bakony Expo témája a bakonyi erdők közelsége miatt a gomba. Az erdei gombákra jellemző ízvilág, értékes receptek, konyhai praktikák és kulináris finomságok a helyszínen kipróbálásra kerülnek, de külön előadáson foglalkoznak az erdei gombák sokféleségével, felhasználásuk fortélyairól.
A programok minden korosztályt igyekeznek megszólítani, bemutatva a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élőknek, hanem a rendezvényre más megyéből érkező vendégek számára is.