Főszerepben a káposzta

Az idén harmadik alkalommal rendezik meg november 4-e és 6-a között a Bakony Ízek Vásárát a Veszprém Arénában.
 
 

Főszerepben a káposzta

Az idén harmadik alkalommal rendezik meg november 4-e és 6-a között a Bakony Ízek Vásárát a Veszprém Arénában.
 
 
 
 
 

Főszerepben a káposzta

Az idén harmadik alkalommal rendezik meg november 4-e és 6-a között a Bakony Ízek Vásárát a Veszprém Arénában.

Porga Gyula polgármester úgy látja, hogy a három évvel ezelőtt megrendezett Bakony Expó évről évre tartalmilag egyre jobban gazdagodik. Az idei évben már több mint 120 kiállító jelezte a részvételi szándékát. Ezek között több olyan termelő is van, akik már a kezdetektől eljöttek, és ez azt mutatja, hogy egyre többen látják a kiállításon történő bemutatkozásuk értelmét. Igaz az is, hogy a termékválasztékot szélesítik azok, aki most először vesznek részt a rendezvényen.

Nagyon fontos a gazdálkodók számára az, hogy a üzletfeleik előtt bemutatkozhassanak. Erre alkalmas helyszín a Bakony Expó, ahol a Balaton – Bakony térségében lévő termelők közvetlenül találkozhatnak a potenciális fogyasztóikkal. A termelők és a fogyasztók sok olyan információt cserélhetnek ki ezen egymással, amelyek a további kapcsolatok alakulását nagymértékben befolyásolhatják.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei szervezetének általános elnöke a rendezvényről a szervezőbizottság nevében adott tájékoztatást. Az elnök azt hangsúlyozta, hogy tanulva az elmúlt évek tapasztalataiból ez a vásár a nagyközönség számára már három napon keresztül lesz nyitva.

Továbbra is a családokat szeretnének egy-egy jó látványosságra, vagy programra az Arénába kicsalogatni. Ezt célozza az is, hogy a 14 éven aluliak ingyen látogathatják a rendezvényt. Nagyon sok kulturális és szórakoztató programmal várják a gyerekeket és a felnőtteket, de lehetőségük lesz a vásárra látogatóknak a Bakony ízeinek megismerésére is. A családokat nyolc étterem várja az ételeivel és az italaival a Bakony Gasztroudvaron.

A Bakony bemutatkozása jegyében a betyár és a pásztorélet kerül előtérbe. Korhű ruhákban és hagyományos környezetben ezek a programok nagyon látványosnak ígérkeznek.Lesz Parasztolimpia, bemutató a Pásztorok nyelvéből és természetesen jön Savanyó Jóska.

Az idei év fő terméke az „ezerarcú káposzta” lesz, az ebből készült ételek elkészítése és kínálata lesz az Expó fő slágere. Ehhez kapcsolódóan a rendezőség várja a lakosságtól a különleges káposztás ételek receptjeiket.

Az érdeklődők a részletes napi programról a bakonyexpo.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.