Vigyázni a hagyományos értékeinkre

Újra átadásra került a 2013. novemberében leégett Bakonyi Ház.
 
 

Vigyázni a hagyományos értékeinkre

Újra átadásra került a 2013. novemberében leégett Bakonyi Ház.
 
 
 
 
 

Vigyázni a hagyományos értékeinkre

Újra átadásra került a 2013. novemberében leégett Bakonyi Ház.

A Linczmájer György építész által tervezett Bakonyi Ház, az ötven éves fennállása alatt két alkalommal, 2008-ban, és 2013-ban is teljesen leégett. A város vezetése és a civil szervezetek nem hagyták elveszni a számukra értékes műemléket és társadalmi összefogással megmentették a Bakonyi Házat és annak a kiállítási tárgyait.

S. Dr. Perémi Ágota múzeumigazgató, avató beszédében megköszöntötte azt a társadalmi összefogást, ami lehetővé tette, hogy a ház ebben az évben felújítva, átadásra került.

Az igazgató szerint, a most átadásra került épületnél jelentős lépés az, hogy a belső tér falfűtését megoldották. Ez lehetővé teszi, hogy az állandó kiállítás az egész évben nyitva legyen. Fontos ez azért, hogy ezt a kiállítást város tanulói egész évben látogathassák, mert itt hitelesen tudják megismerni a bakonyi paraszti életet és a falusi hagyományokat.

A ház belső szobájában, a XIX. század paraszti életet - egy pályázatnak köszönhetően - a multimédia eszközeinek segítségével, nagyon sokszínűen tudják szemléltetni. A múzeumigazgató, kérte a veszprémi lakosokat, hogy akiknek ez a múzeumi épület és az általa bemutatott vidéki élet értékes, vigyázzon rá.

Némedi Lajos alpolgármester, arra hívta fel a figyelmet, hogy a múltunk utókorral történő megismertetése, rendkívül fontos. Bemutatni azt, hogy a szüleink és a nagyszüleink milyen környezetben és hogyan éltek, erre hivatott a most átadásra került Bakonyi Ház.

Az alpolgármester egyetértett a múzeumigazgatóval abban, hogy vigyázni kell erre a most átadásra került, közösségi értékünkre.

Végezetül mindenkit meghívott augusztus 20-ára, amikor a ház kemencéjében megsütik az első Szent István napi új kenyeret.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.