Balaton-átúszás újdonsággal

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére az idei évben a 38. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást.
 
 

Balaton-átúszás újdonsággal

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére az idei évben a 38. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást.
 
 
 
 
 

Balaton-átúszás újdonsággal

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére az idei évben a 38. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást.

A koronavírus-járvány miatt eltolódott a 38. Lidl Balaton-átúszás időpontja. A szervezők a sporteseményt előzetesen augusztus 1, szombatra hirdetik meg. Az esemény lebonyolítása a bevált hagyományoknak megfelelő lesz: a megmérettetésre jelentkezők Révfülöpről indulnak, és a cél Balatonbogláron lesz, a teljesítendő táv is a szokásos 5.2km.

Az úszásban résztvevők biztonságára a 130 vitorlásból, 7 kishajóból és 4 motorcsónakból álló úszófolyosó mellett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szakemberei felügyelnek.

2020. év újdonsága az, hogy a résztvevők választhatják Lidl Balaton-átúszás Féltávot, ami egy 2.600 méteres táv. A Féltáv Balatonboglárról indul, és a résztvevők beúsznak 1300 métert, majd visszafordulnak és azonos pályán érnek célba a Balatont átúszókkal.

„Féltáv, de teljes siker!”- mondta Máth István a verseny egyik főszervezője. „Már tavaly is gondolkoztunk a rövidebb táv bevezetésén, de most a vírus miatt nem halaszthattuk tovább. Március közepétől mostanáig zárva voltak az uszodák, úszással nem lehetett készülni a megmérettetésre.

A Féltávval így szeretnénk lehetőséget adni azon régi úszóinknak, akik nem érzik magukat elég felkészültnek ebben az évben. Várjuk továbbá azokat, akiknek mindig is soknak tűnt az 5200 méter, de szívesen csatlakoznának Magyarország egyik legpatinásabb szabadidősport-eseményéhez és úsznának egy rövidebbet a csodálatos Balatonban.”

"A Lidl Magyarország elkötelezett az egészségtudatos, sportos életmód és az egészséges táplálkozás előmozdítása mellett, felelős vállalatként pedig nagy hangsúlyt fektetünk a fenntartható működésre, így környezetünk megóvására is.

Az esemény névadó szponzoraként idén olyan színes, szórakoztató programokkal várjuk az úszókat és a parton szurkolókat, amelyek játékos formában hívják fel a figyelmet ezek jelentőségére." - mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A célba úszók ajándéka a hatalmas élmény mellett a szokásos egyedi „MEGÚSZTAM” póló.

Az esemény mindkét távjára az előzetes jelentkezés július 15-én indul.

Az esetleges rossz időjárás miatti tartalék napok: 08.02., 08.08., 08.09., 08.15., 08.16.

További információ:

www.balaton-atuszas.hu www.facebook.com/balatonatuszas
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.