Az Együtt a népszavazásról

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja szerint elég meghasonlott dolog lehet ma Orbán Viktornak lenni.
 
 

Az Együtt a népszavazásról

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja szerint elég meghasonlott dolog lehet ma Orbán Viktornak lenni.
 
 
 
 
 

Az Együtt a népszavazásról

Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja szerint elég meghasonlott dolog lehet ma Orbán Viktornak lenni.

A politikus a közleményében kiemeli, hogy ma már jól látható, hogy miként lesz Orbánisztánban keleti nyitásból keleti zárás. Itt van egy újabb, majdnem elfeledett dokumentum 2012-ből, Orbán Viktor beszéde a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitójáról.  

Négy évvel ezelőtt Orbán még úgy gondolta, hogy az európai és az arab civilizációkban a jó akaratú emberek vannak többségben. Szó szerint ezt mondta: "Együttélésre törekszünk, istenfélő és istentisztelő népek vagyunk a szívünk mélyén, és ez megadhatja azt, amire az emberiség vágyik, a civilizációk közötti békés egymásmellett élést, ezért igen is helyén valónak tartom, hogy egy magasabb dimenzióban is értelmet nyer, a mai együttlétünk. (...) Magyarországnak az a politikai közössége, ami egyébként a kereszténydemokrata hagyományokat építő közösség Magyarországon, nagyon fontosnak látja, hogy az arab világ felé kinyissa a diplomácia és az együttműködés kapuit."

 

Mostanra Orbán a kereszténydemokrácia és az európai civilizáció eszméjére való hazug hivatkozással teleplakátolta és telekürtölte Magyarországot az arab világ elleni gyűlölettel.

 

De ne felejtsük el, hogy ez az Orbán Viktor egy notórius köpönyegforgató, aki korábban még csuhásnak hívta a papokat, ma pedig keresztények állítja be magát, aki elzavarta az oroszokat majd visszahívta őket, aki nyolc évig a Liberális Internacionálé alelnöke volt, majd bejelentette, hogy minden baj forrása a liberalizmus és ma is építi az illiberális államot, aki maga vallott arról, hogy a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tagja volt, de ma bőszen kommunistázik, és aki néhány éve még a keleti nyitással kampányolt, de ma gyűlöletet szít az arab világ ellen.

 

Elég skizofrén dolog lehet ma Orbán Viktornak lenni, de nem lehet könnyű hithű fideszesként lekövetni és minden éles váltását elfogadni ennek a folyton önellentmondásba keveredő diktátornak sem. Beteg világ ez a fideszes.

 

És az a baj, hogy Orbán és a mögé felsorakozott narancsos kerge kórsággal megfertőzött nyáj megbetegíti ezt az egész országot is.

 

De te is segíthetsz a gyógyításban: bojkottáld Orbán gyűlölet népszavazását és maradj otthon! Ha arra kényszerít bárki egzisztenciális alapon, hogy vegyél részt a népszavazáson, akkor szavazz érvénytelenül: két X vagy egy nagy Fisz-dúr a szavazólapra és ennyi- írja bejegyzésében Berkecz Balázs.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.