Lélekkel megtölteni a hivatalt

A Veszprém Megyei Kormányhivatal új épületét csütörtökön adták át az Egyetem utca 17 szám alatt.
 
 

Lélekkel megtölteni a hivatalt

A Veszprém Megyei Kormányhivatal új épületét csütörtökön adták át az Egyetem utca 17 szám alatt.
 
 
 
 
 

Lélekkel megtölteni a hivatalt

A Veszprém Megyei Kormányhivatal új épületét csütörtökön adták át az Egyetem utca 17 szám alatt.

A kormányhivatal átadásra került épülete a jövőben az integrált Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elhelyezését biztosítja. Az új kormányablak egy a város tulajdonában lévő, de évek óta üresen álló épületben kapott helyet. Az épület felújítása 2018 tavaszán kezdődött el 446,5 millió forintos hazai forrásból. Az új épületben tágas irodák, tárgyalók és egyéb, az ügyfeleket kiszolgáló helységek kerületek kialakításra, de megújult az épület környezete is .

A hivatal munkatársai 45 + 1 fővel október közepén költöztek be az épületbe. A főosztály három osztályával az Európai Uniós, valamint a hazai agrártámogatások elbírálását, a kifizetések jogosultságát, valamint a támogatások előírásszerű felhasználását ellenőrzik. Ezzel a beruházással a kormányhivatal újabb lépést tett arra, hogy már a saját épületében korszerű, a 21. század elvárásinak megfelelő környezetben fogadja ügyfeleit.

Takács Szabolcs kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője szerint az új hivatal a korszerű informatikai háttere miatt is gazdaságosan tud működni. A számításaik szerint a beruházásra fordított összeg tíz év alatt meg fog térülni. A kormánymegbízott az új hivatalban dolgozóknak a jövőben elégedetten távozó ügyfeleket kívánt.

Porga Gyula polgármester azt emelte ki, hogy az ilyen beruházásokon nyer a város, mert egy kritikussá vált, elhagyatott épülete újjáépült. Ugyanakkor nyer a beruházó is azzal, hogy a bérlemény helyett egy saját, a kor követelményeinek megfelelő hivatalban fogadhatja ügyfeleit.

Dr. Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára úgy látja, hogy egy régi épület új köntösbe történő öltöztetése egyben egy üzenet is a jövőnek. Üzenet az ott élőknek, hogy érdemes az olyan városokban élni, ahol a város vezetői odafigyelnek a régi épületeikre.

A politikus szerint a közigazgatás egy ablak, mert a polgárok üzenetei ezeken az ablakokon keresztül juthatnak el az ország vezetőihez, de egyben ez az ablak biztosítja a kormány embereknek történő visszajelzését is. Végezetül azt kívánta, hogy a hivatal dolgozói töltsék meg lélekkel az új épület falait.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.