Kövér bujkáló kommunista vietkongokhoz hasonlította az ellenzéket

A baloldal polgárháborút akar a házelnök szerint, bár az nem derült ki, hogy ezt miből gondolja.
 
 

Kövér bujkáló kommunista vietkongokhoz hasonlította az ellenzéket

A baloldal polgárháborút akar a házelnök szerint, bár az nem derült ki, hogy ezt miből gondolja.
 
 
 
 
 

Kövér bujkáló kommunista vietkongokhoz hasonlította az ellenzéket

A baloldal polgárháborút akar a házelnök szerint, bár az nem derült ki, hogy ezt miből gondolja.

Bayer Zsolt tévéműsorában, a Hír TV-ben nyilatkozott az ellenzéki tervekről Kövér László, amelyek – az országgyűlés házelnökének víziója szerint – közelgő Armageddont ígérnek. A felvételt a 444.hu szemlézte először; mint fogalmaznak, a házelnök abból a tényből, hogy az egyik, visszalépett ellenzéki főpolgármester-jelölt támogatta volna a kannabisz legalizációját, arra a következtetésre jutott:

hogy elképzelhető, “A liberálisok ki akarják szakítani Magyarország közjogi testéből Budapestet és egy önálló városállamot létrehozni, ahol persze a főpolgármester a törvényhozó és végrehajtó hatalom egy személyben.”

Kövér ezután sem fogta vissza magát az erős következtetésektől. Az önkormányzati választási kampány eddigi ígéreteit a parlament elnöke például úgy értelmezte, hogy “A baloldal immáron megint nem tudván kibújni a saját bőréből felfordulást, polgárháborút, ribilliót akar, ezt kínálja, ezt ígéri.”

Azt azonban nem árulta el, hogy hol és mikor ígértek volna polgárháborút. Kövér előadásából pedig az derült ki, hogy a magyar ellenzék nem is sima, megszokott, európai értelemben vett testvérharcot, hanem délkelet-ázsiai típusú, esőerdőkben és titkos, földalatti csatornarendszerekben vívott polgárháborút ígér.

A házelnök ugyanis szó szerint így fogalmazott: “Azt ígéri, (mármint a magyar ellenzék, a szerk.) hogy kis gerillabázisokat, erdő mélyi bunkereket kéne létrehozni mint annak idején a vietkong az amerikaiak által folytatott háború idején és akkor onnan törnek majd elő, ott gyűjtik össze az erőiket és 2022-re előbukkannak a lyukakból és megrohamozzák a főhatalmat és elfoglalják.”

Igen, Kövér utolsó szavaiból is kiderül, hogy mi a fő probléma ezzel a gondosan részletezett vietnami háborús hasonlattal, sőt már-már allegóriával – jegyzi meg a portál. A magyar ellenzékkel azonosított vietkongok ugyanis győztek, az erdei gerillabázisokra épülő taktikájukkal ráadásul a világ legerősebb, hatalmas fölényben lévő hadseregét kényszerítették térdre.

Sokat elmond az illiberális gondolkodásmódról az is, hogy Kövér – miután lekommunistázta, polgárháború előkészítésével gyanúsította meg a teljes ellenzéket, pusztán azért, mert léteznek és megmérettetik magukat a választásokon – kifejtette, hogy Kari Geriéknek valószínűleg fogalmuk nincs a demokráciáról. A demokrácia a fideszes értelmezésben ezek szerint azt jelenti, hogy az ellenzék csendben marad, meghúzza magát, amíg és ahol a főhatalom megengedi nekik – ellenkező esetben máris polgárháború fenyeget. Forrás nepszava.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.