Nemzetközi verseny a veszprémi utakon

Negyedszer ad otthont Veszprém május 2-án a “Carpathian Couriers Race” többfordulós országúti kerékpárversenynek.
 
 

Nemzetközi verseny a veszprémi utakon

Negyedszer ad otthont Veszprém május 2-án a “Carpathian Couriers Race” többfordulós országúti kerékpárversenynek.
 
 
 
 
 

Nemzetközi verseny a veszprémi utakon

Negyedszer ad otthont Veszprém május 2-án a “Carpathian Couriers Race” többfordulós országúti kerékpárversenynek.

A versenyre az előzetes nevezések alapján külföldről 25 csapat érkezik. A versenykiírás szerint a csapatokban öt versenyzőt lehet indítani. A Carpathian Couriers Race Európában már évek óta az egyik legrangosabb megmérettetése a 23 év alatti korcsoportban versenyző kerekeseknek.

A 2017-es évben az alábbi országok indítanak csapatokat: Lengyelország, Németország, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Belgium, Ausztria, Szlovénia és Magyarország. Az eddigi tapasztalatok alapján a közel 130 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit láthatjuk, mert az elmúlt években is több világ és olimpiai bajnok is szerepelt már ezeken a versenyeken.

A magyarországi futam 2017. május 2-án kerül megrendezésre. Az elmúlt évtől eltérően a magyarországi szakasz most a versenysorozat záró része lesz. A mezőny 11:15-kor indul a Veszprémből az Óváros térről, és a 140 km megtételét követően a versenyzők várhatóan délután 14:30-kor Pápán, a Várkert úton érnek a célba.

A Bakony-Balaton vidékének lankás-dombos tája a lengyel szakaszhoz képest egy könnyű, komolyabb szintkülönbségek nélküli pálya, ezért gyors szakasznak számít. A profi versenyzők ezen a szakaszon a 45 km/h körüli átlagsebességet képesek produkálni.

A verseny nem csak elsőrendű utakon zajlik, így a futam során a versenyzők találkozhatnak a Bakony és a Balaton valódi vidéki arcával, természeti szépségeivel. A tervezett útvonal Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak.

A versenyzők egyből Lengyelországból érkeznek Magyarországra, mert az idén a szlovákiai szakasz nem kerül megrendezésre. A Carpathian Couriers Race 2017 versenyprogramja és állomásai a következők:

2017.04.29: Prológ, Tarnów (Lengyelország, 3.1 km)

2017.04.30. 1. szakasz: Nowy Sącz – Oświęcim (Lengyelország, 157.2 km)

2017.05.01. 2. szakasz: Oświęcim – Jabłonka (Lengyelország, 106.2 km)

2017.05.02. 3. szakasz: Veszprém – Pápa (Magyarország, 138.7 km)

A szervezők bíznak abban, hogy az időjárás is kegyeibe fogadja a versenyzőket és a végén egy izgalmas hajrára lehet majd számítani.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.