Májusban újra itt a Kárpáti Futárok Versenye

Hatodik alkalommal indítják el a Carpathian Couries Racet a fital kerékpárosok Veszprém megyei futamát.
 
 

Májusban újra itt a Kárpáti Futárok Versenye

Hatodik alkalommal indítják el a Carpathian Couries Racet a fital kerékpárosok Veszprém megyei futamát.
 
 
 
 
 

Májusban újra itt a Kárpáti Futárok Versenye

Hatodik alkalommal indítják el a Carpathian Couries Racet a fital kerékpárosok Veszprém megyei futamát.

A szervezők által kiadott sajtótájékoztató szerint Veszprémben idén is találkozhatunk a Kárpáti Futárok Versenye (Carpathian Couriers Race) ifjú kerékpárosaival. A futam az Óváros térről indul majd a Bakony és a Balaton tájain keresztül egészen Pápa belvárosáig tart.

A kerékpárverseny idei utolsó szakasza 2019. május 05-én, vasárnap hagyományosan Veszprém városából indul. A kontinens egyik legrangosabb megmérettetése ez a 23 év alatti korcsoportban versenyzők számára. A versenyen 25 csapat mintegy 150 professzionális kerékpárossal vesz részt szerte Európából.

A közel 150 kilométeres gyorsnak mondható pályát a fiatal kerékpárosok várhatóan 3 és fél óra fogják tudni teljesíteni és érkeznek meg a Pápán lévő célba.

A futam május 5-én 12:00 órakor indul Veszprémben az Óváros térről és várhatóan 15:30 körül egy nagy sprinttel ér véget Pápán a Várkert utcában. A program remek vasárnapi látványosságnak ígérkezik délelőtt Veszprémben és délután a izgalmas pápai befutásnál.

Ugyanezen a napon Veszprémben a polgármesteri hivatal épülete előtt lesz még a Bakony 200 bringás teljesítménytúra rajtja és célállomása, valamint kerékpáros ügyességi pálya is lesz a gyermekeknek, amely a Veszprémi Kerékpáros Egyesület szervezésében kerül megrendezésre.

A verseny részletes útvonala: Veszprém Óváros tér – József Attila út – 8-as út kereszteződése – 77-es út eleje – Pula – Halimba – Nyirád – Zalahaláp – Tapolca – Monostorapáti – Kapolcs – Pula – Halimba – Nyirád – Devecser – Noszlop – Bakonypölöske – Kup – Pápakovácsi – 83-as út (Pápa elkerülő) – Pápa Külső Győri út – Győri Út, Várkert út, Várkert út Sportcsarnok és Iskola közötti szakasza 200 méter hosszan (befutó, célterület)

Az érintett településeken élők a futam útvonalán részleges útlezárásokra számíthatnak és a pálya mellett a parkolás is tilos lesz. A versenyt a rendőrség és a polgárőrség felügyeli. A szervezők mindenkitől azt kérik, hogy az előre megadott időszakban a verseny útvonalát ne használják járműveikkel.

Időterv:

Lassú rajt Veszprém, Óváros tér: 12:00

Éles rajt a 8-as út 77-es út kereszteződése után: 12:10

Várható érkezés Pápakovácsi felől a 83-as úthoz: 15:00

Várható befutó Pápán a Várkert utcában: 15:15-’30

Segítő együttműködésüket és megértésüket előre is köszönjük!- üzenik a szervezők.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.