Rajtra kész a 19. Cell-Cup

Magyarország legnagyobb nemzetközi kézilabda fesztiválját - augusztus 16. és 22. között - a megye öt városában rendezik meg.
 
 

Rajtra kész a 19. Cell-Cup

Magyarország legnagyobb nemzetközi kézilabda fesztiválját - augusztus 16. és 22. között - a megye öt városában rendezik meg.
 
 
 
 
 

Rajtra kész a 19. Cell-Cup

Magyarország legnagyobb nemzetközi kézilabda fesztiválját - augusztus 16. és 22. között - a megye öt városában rendezik meg.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi utánpótlás rendezvényére 23 ország 160 kézilabda csapata nevezett. Ezek között a nagy kézilabda múlttal rendelkező európai klubok utánpótlás együttesei szerepelnek. A fiatalok öt korosztályban, fiú és lány kategóriában mérik össze a tudásukat.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen kerülnek megrendezésre. Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Ajka is vendégül látja a sportolókat, összesen 11 sportcsarnok áll a szervezők rendelkezésére. A kézilabda szerelmesei a legjobb csapatokkal a finisben, a Veszprém Arénában találkozhatnak. Az Aréna ad helyszínt a nyitó és a gála ünnepségnek is, amelyekben a szervezők látványos show elemekkel kedveskednek a vendégeknek.

A város vezetése nevében Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte a szervezőket. Nagyon jó dolognak tartja azt, hogy erre a rendezvényre több ország csapata és ilyen sok fiatal sportoló jön el. Az előzetes információi szerint a szervezők mindent megtettek azért, hogy a Veszprémbe érkező vendégek jól érezzék magukat. Az előző évek tapasztalatai szerint egy nagyon színvonalas és sikeres fesztivál várható, ami jó előkészítése lehet a jövő évi jubileumi, 20. fesztiválnak.

Süle Nándor, főszervező azt emelte ki, hogy Veszprém már több mint tíz éve jó környezetet biztosít a Cell-Cup kézilabda fesztivál megrendezéséhez.

Az esemény, jelentős abból a szempontból is, hogy az EHF kiemelt nagy rendezvénye, amely egyben az EHF Young Referee programjának a vizsgabázisa. Külföldről 10, Magyarországról 14 játékvezetői páros érkezik, akik itt szerezhetnek nemzetközi minősítést. A jelentkezők száma alapján az is elmondható, hogy az utóbbi években a külföld érdeklődése egyre nagyobb a Cell-Cup iránt.

Süle Dániel, a Leisure Master Kft. ügyvezetője a mérkőzéseket kísérő egyéb programokra hívta fel a figyelmet. Kiemelte, ez a fesztivál ettől több mint egy sportesemény, mert lehetőséget tud biztosítani a különböző országok fiataljainak arra, hogy barátkozzanak és a jövőre szóló jó kapcsolatok alakuljanak ki közöttük.

A stadion parkolóban egy információs pont kerül majd kialakításra, ahol felvilágosítást lehet kapni az aktuális hírekről, a programokról, a mérkőzések állásáról és minden egyéb, a fesztivállal kapcsolatos kérdésekről.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.