Most mi a helyzet?

A CEU már az engedélyeket szerzi be a bécsi költözéshez- írja a hvg.hu.
 
 

Most mi a helyzet?

A CEU már az engedélyeket szerzi be a bécsi költözéshez- írja a hvg.hu.
 
 
 
 
 

Most mi a helyzet?

A CEU már az engedélyeket szerzi be a bécsi költözéshez- írja a hvg.hu.

Az egyetem rektora, Michael Ignatieff körlevelet küldött az egyetem oktatóinak és hallgatóinak arról, hogy bár az intézmény szeretne Budapesten maradni, de ha nem sikerül megállapodni a kormánnyal, kénytelenek lesznek Ausztriába költözni.

A 444 által közölt levélben a rektor azt írja: Amennyiben a magyarországi helyzetünk nem oldódik meg, mindegyik programunkat a bécsi kampuszunkon fogjuk oktatni, amelyhez a szükséges engedély beszerzése már folyamatban van az illetékes amerikai oktatási hivatallal (Middle States Commission on Higher Education) együttműködésben.

De Ignatieff biztosított mindenkit, a CEU minden körülmények között folytatja oktatási és tudományos tevékenységét, és minden oktatási programja elérhető lesz 2019 szeptemberében. Megemlítette, a rendelkezésükre állnak a megfelelő források az egyetem bécsi működéséhez, bármelyik forgatókönyv is lép életbe. Ha az egyetemnek Bécsbe kell mennie, akkor a tanulmányaikat már korábban megkezdett hallgatók Budapesten maradnak a 2019-20-as tanévre, csak az új diákok kezdenek Bécsben.

A rektor hozzátette, hogy a Bécsbe költözésről szóló terveiket még nem véglegesítették, de a legfontosabb lépésekkel, így az oktatási helyszín, és a szükséges akkreditáció biztosításával hamarosan elkészülnek.

Tervezik, hogy felvesznek egy új bécsi projektmenedzsert, aki minden tanszékkel és szervezeti egységgel egyeztet, és elkészíti az erre az esetre szóló tervet. Navracsics Tibor magyar EU-biztos (ő felel többek között az oktatásért) pénteken azt mondta, Magyarországon tartaná a CEU-t. Forrás hvg.hu

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.