Civilek a Séd völgyben

Idén Veszprémben hetedik alkalommal rendezik meg a Civil Napot, amelyen a városban működő civil szervezetek mutatkozhatnak be.
 
 

Civilek a Séd völgyben

Idén Veszprémben hetedik alkalommal rendezik meg a Civil Napot, amelyen a városban működő civil szervezetek mutatkozhatnak be.
 
 
 
 
 

Civilek a Séd völgyben

Idén Veszprémben hetedik alkalommal rendezik meg a Civil Napot, amelyen a városban működő civil szervezetek mutatkozhatnak be.

Hét évvel ezelőtt, a Veszprémben bejegyzett civil szervezetek körében merült fel az a gondolat, hogy legyen egy olyan városi nap, ahol a civilek megtudják mutatni magukat. – mondta bevezetőjében Porga Gyula polgármester. Ezek a Civil Napok, az elmúlt években nagy sikerrel zárultak és mára már a lakosság körében is van igény az ilyen rendezvényre.

Az elmúlt év hozott egy olyan változást, hogy a szokásos belvárosi helyszín helyett a Séd völgyében tartották meg a Civil Nap rendezvényeit. A helyszín jól vizsgázott ezért döntött úgy a város vezetése, hogy idén is itt adnak otthont a civileknek. A napnak vannak állandó és változó elemei és idén az újdonságot az hozza, hogy kiegészül egy új kezdeményezéssel, amit a terület üzemeltetője a Kolostorok és Kertek Kft szervez meg. A jövőben a két rendező szervezet már kínálhat egy olyan választékot, ami miatt el lehet térni a szokásoktól és egy nap helyett több napossá válhat a rendezvény.

Szeptember 14-én 15 órakor, a rendezvény helyszínén kerül átadásra a „Pro Civitate díj”, ahol a legaktívabb civil szervezetet ismerik el ezzel a kitüntetéssel – zárta a tájékoztatóját a polgármester.

Gadár László, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke bízik abban, hogy az egész napos rendezvényükben mindenki megtalálja a számára szórakoztató programot. Nap első részében hat csoport a színpadon mutatkozik be és még 23 olyan szervezetük van, akikkel a kiállításaikon ismerkedhetnek meg a völgybe látogatók. A színpadi programokat a délelőtt folyamán lehet megtekinteni, de a kiállítások egész nap nyitva lesznek.

Az elnök úgy értékelte, hogy kellenek az ilyen programok, mert nagyon sokan ilyenkor határozzák el magukat arra, hogy bekapcsolódjanak az egyes civil szervezetek munkájába.

Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft ügyvezetője kiemelte, ezzel a rendezvénnyel az a céljuk, hogy a völgybe kilátogató vendégeket az egész nap folyamán programokkal szórakoztassák. A mostani bemutatkozásuknál a zenei programok elsődlegességére fognak koncentrálni. Azt szeretnének elérni, hogy mindig legyenek átfedések a műsorok közt és ne legyenek hosszú „üresjáratok” a zenekari fellépéseknél.

Hogy miért a Raklappódium –címet adták a rendezvénynek? Az ügyvezető szerint a raklap mindenkit az építkezésekre emlékeztet. Építkezni akarnak, mert a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg és az építkezést a jövőben tovább akarják folytatni, a napok számának növelésével. De a raklapok meg fognak jelenni a gyerekek játszóterein is, mert az ügyvezető szerint a raklapból szinte minden felépíthető.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.