Huszonöt éve a fejlesztés élvonalában

Pénteken a gyár alapításának negyedévszázados évfordulóját ünnepelte a Continental cégcsoport Veszprémben.
 
 

Huszonöt éve a fejlesztés élvonalában

Pénteken a gyár alapításának negyedévszázados évfordulóját ünnepelte a Continental cégcsoport Veszprémben.
 
 
 
 
 

Huszonöt éve a fejlesztés élvonalában

Pénteken a gyár alapításának negyedévszázados évfordulóját ünnepelte a Continental cégcsoport Veszprémben.

A Continental AG világviszonylatban is vezető német autóipari konszern. A cég autóbiztonsági, kényelmi berendezések, fék-, valamint erőátviteli rendszerek alkatrészeinek fejlesztésével és gyártásával foglakozik.

A Continentalt 1871-ben gumigyártó cégként alapították és ma már az alkatrész gyártó és forgalmazó vállalatok termelési listáján a világon a negyedik helyen áll. A fejlődését elsődlegesen annak köszönhette, hogy a cég nagy figyelmet fordított a kutatás-fejlesztésre, és az informatika által biztosított lehetőségek gyakorlati hasznosítására.

A Continental Magyarországon napjainkban tíz településen működik és több mint nyolcezer dolgozót foglalkoztat egy olyan iparágban, ahol az innováció naprakészsége meghatározó. Az autóipari alkatrészek gyártása és fejlesztése szempontjából az egyik legjelentősebb telephelye a veszprémi.

A veszprémi Continental az 1993-as alapkőletételtől az idei évig nagy fejlődésen ment keresztül. A száz fő alatti foglalkoztatott napjainkra kétezer ötszázra emelkedett. A gyár példás stratégiáját mutatja meg az, hogy mindössze ezerötszázan dolgoznak a közvetlenül a termelésben, a fennmaradó ezer alkalmazottjuk a tervezésben, fejlesztésben van foglalkoztatva.

Az ünnepi köszöntők sorában Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora elmondta, hogy a cég és az egyetem 25 év alatt teljesen összefonódott. Az egyetem oktatási célkitűzéseiben bekövetkezett pozitív változások érzékelhető módon segítették a cég fejlődését.

Az egyetemen 1989-ben megalakult a villamosmérnöki szak, majd az országban az elsők között 1991-ben jött létre a műszaki informatikai szak. A 90-es évek második felére az egyetemi oktatás új irányt vett, ami lényege az, hogy a tudomány eszközeivel igyekeztek kiszolgálni a gazdaság piaci igényeit.

Az innovációt segítő beruházásokkal egyre közelebb került egymáshoz a két szektor és ez adta meg a lehetőségét annak, hogy a cég nemcsak gyökereket vert az elmúlt huszonöt év alatt Veszprémben, de példamutató fejlődést is produkált.

A Continental autóalkatrészeinek gyártása rendkívül széleskörű. Napjainkban az érzékelők – szenzorok – előállításában a világon az elsők között vannak. A Continentaltól évente 15 millió érzékelőt adnak át az autóiparnak. Az intelligens akkumulátor szenzortól, ami jelez akkor, ha az akkumulátor nem elég feltöltött az újraindításhoz, a negyedik generációs radarokon keresztül a megállást segítő elektronikus fékrendszerig.

Pápai Tamás ügyvezető igazgató ünnepi beszédében a gépjármű vezetők biztonsága érdekében azt kívánta, hogy ez a cég még sok huszonöt éven át ünnepelje azoknak a fejlesztéseiknek a sikerét, amelyeket Continentalnál gyártanak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.