Jegyzői tájékoztató

Dr. Dancs Judit jegyző pénteken délután közleményt adott ki a kijárási korlátozás további helyi szigorításáról.
 
 

Jegyzői tájékoztató

Dr. Dancs Judit jegyző pénteken délután közleményt adott ki a kijárási korlátozás további helyi szigorításáról.
 
 
 
 
 

Jegyzői tájékoztató

Dr. Dancs Judit jegyző pénteken délután közleményt adott ki a kijárási korlátozás további helyi szigorításáról.

A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására- a kijárási korlátozásról szóló Kormányrendelt alapján-csak a kormányrendeletében meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. Az alapos indokok közül az üzletek nyitvatartására vonatkozó szabályok összefoglalva, a helyi korlátozásokkal összehangolva:

a. a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás megengedett 15óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

b. a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban: élelmiszerüzlet) történő vásárlás megengedett normál nyitva tartás szerint.

c. a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyiárut és a higiéniai papír terméket árusító) üzletben (a továbbiakban együtt: drogéria) történő vásárlás megengedett a normál nyitva tartás szerint.

d. az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

e. a mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ide értve műtrágyát értékesítő üzletben történő vásárlás megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

f. a piacon történő vásárlás megengedett.

g. a hely termelői piacon a vásárlás Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

h. a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben (a továbbiakban együtt: gyógyszertár) történő vásárlás megengedett a normál nyitva tartás szerint.

i. az üzemanyag- töltőállomás felkeresése megengedett a normál nyitva tartás szerint.

j. a dohányboltban történő vásárlás megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt csak az elvitelre árusítás megengedett 15 óráig.

k. a fodrász, a manikűrös szolgáltatások igénybevétele megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

l. a szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások igénybevétele megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

m. a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

n. a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

o. a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele megengedett 15 óráig. Veszprémben a korlátozás miatt nem megengedett.

Vendéglátó üzletben–az ott foglalkoztatottak kivételével– tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

Veszprém, 2020. április10.

Dr. Dancs Judit s.k.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.