Új fejlesztések a Veszprémi Állatkertben

A város közéleti vezetőinek május 8-án mutatták be a Veszprémi Állatkert eddigi legnagyobb szabású infrastruktúra fejlesztését.
 
 

Új fejlesztések a Veszprémi Állatkertben

A város közéleti vezetőinek május 8-án mutatták be a Veszprémi Állatkert eddigi legnagyobb szabású infrastruktúra fejlesztését.
 
 
 
 
 

Új fejlesztések a Veszprémi Állatkertben

A város közéleti vezetőinek május 8-án mutatták be a Veszprémi Állatkert eddigi legnagyobb szabású infrastruktúra fejlesztését.

A „ZooEvolució”-című projekttel a Veszprémi Állatkertben kiemelt infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg. A 481 millió forintos Európai Uniós támogatást a Magyar Állam 719 millió központi állami támogatással egészítette ki. Ebből az összegből megépül az elefánt park, a madárröpte, az orrszarvú családnak otthont adó ház, valamint a fókák és a pingvinek bemutatását szolgáló medence.

A projekt bemutatóján Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt hangsúlyozta, hogy ez a beruházás a város, a térség és az ország számára is rendkívül hasznos. Egy város akkor tud turisztikai vonzerőt jelenteni, ha növelni tudja a látványosságainak a számát.

Fontos ugyanakkor az is, hogy a meglévő értékeit tovább fejlessze. Ezek a fejlesztések indultak be a Veszprémi Állatkertben a tavasz folyamán, amelyek tovább növelhetik a város vonzerejét. Az állatkert a térség számára azért fontos, mert a látványosságaival a rossz idő esetén a Balatonhoz és a Bakonyba érkező vendégeknek egy alternatívát biztosít a programválasztásban.

Porga Gyula polgármester megállapította, hogy a Veszprémi Állatkert történetében még soha nem volt ekkora mértékű fejlesztés. A projektek megvalósításához most közel annyi anyagi forrást kaptak, mint az elmúlt hét év összes turisztikai fejlesztéseire. A finanszírozásban jelentős részt vállalt az állam, ami azt jelzi, hogy az ország számára is fontos ez a beruházás.

Egy ilyen nagy beruházástól elvárás az, hogy legyen hatása a gazdaságra. A tervek szerint a fejlesztések munkahelyeket teremtenek és várhatóan az állatkertbe látogatók száma is jelentősen meg fog növekedni. Az állatkertbe érkező turisták a város más látványosságait is felkereshetik, ezzel nőhet az itt eltöltött vendégéjszakák száma.

A polgármester bejelentette azt is, hogy a veszprémi gyerekeknek szeptembertől egy új kedvezményrendszert vezetnek be és így a gyerekek szinte minimális összegért látogathatják majd az állatkert új fejlesztéseit.

Molnár Tamás, a Közép- Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója kiemelte a beruházás állami támogatásának mértékét és ennek fontosságát.

A támogatások egyértelműen azt szolgálják, hogy az eddigi évi 250 ezerről, 300 ezer fölé nőjön az ide látogatók száma. Ami egy fellendülést hozhat a város turisztikai életében. A megítélése szerint az is egy lényeges dolog, hogy a mostani beruházások révén az állatkertben még több személy tud majd munkához jutni.

Török László, a Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója arra irányította rá a figyelmet, hogy az állatkertben jelenleg egy időben több projekt is fut. Nagyon oda kell figyelni a munkák összehangolására azért, hogy a pályázattokban vállalt ütemezéseknek megfelelően történjenek az építkezések. 2017 tavaszára várhatóan az összes beruházás befejeződik és ezzel a Veszprémi Állatkert a térség legjelentősebb látványossága lesz.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.