Orbán Viktor szerint Ferenc pápa azt mondta neki: a család az anya, az apa és a gyerek, és pont

A miniszterelnök szerint a pápa az ő pártját fogta ebben a kérdésben Brüsszel ellen.
 
 

Orbán Viktor szerint Ferenc pápa azt mondta neki: a család az anya, az apa és a gyerek, és pont

A miniszterelnök szerint a pápa az ő pártját fogta ebben a kérdésben Brüsszel ellen.
 
 
 
 
 

Orbán Viktor szerint Ferenc pápa azt mondta neki: a család az anya, az apa és a gyerek, és pont

A miniszterelnök szerint a pápa az ő pártját fogta ebben a kérdésben Brüsszel ellen.

Orbán Viktor hagyományos, péntek reggeli rádióinterjújának első szekcióját elvitte a gyurcsányozás. A Kossuth rádió műsorvezetője készségesen egyből bedobta, hogy ma van az őszödi beszéd kiszivárogtatásának 15. évfordulója, így el is kezdődhetett az, aminek el kellett kezdődnie.

A Gyurcsány Ferencet kritizáló rész nem tartalmazott semmi újdonságot. A jegyzőkönyv kedvéért: Orbán azt mondja, "dermesztő pillanat" volt a magyar politikában az őszödi beszéd. Szerinte még ma is dermesztő, illetve dermesztő, ijesztő, félelmetes, hogy Gyurcsány "ma is a baloldal vezetője."

A miniszterelnök még hozzátette, hogy miután Gyurcsányék "elvették a 13. havi nyugdíjat," azt talán jövőre "sikerül visszaadni," és ezzel teljes egészében magunk mögött hagyjuk az őszödi beszédet.

Nemzeti konzultáció

A műsorvezető szóba hozta a nemzeti konzultációt, melyről Orbán azt mondta, azért kellett most, mert a járvány megváltoztatja az életünket, nehéz évtizedek előtt állunk, újabb és újabb járvány- és migrációs hullámok jönnek. És a nemzeti konzultációban van migránsos kérdés is, tehát a miniszterelnök szerint ezért szükséges.

"Migrációk és járványok korát fogjuk élni"- mondta Orbán.

"Honnan van a pénz? Munkából van. Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk"- mondta ezt is Orbán.

Azt mondta még, hogy ha dolgozunk, van pénz, ha nem dolgozunk, nincs pénz. És hogy: ha segélyekre alapozunk, nem lesz pénz, ha munkára, lesz. A Gyurcsány-kormány alatt a segélyek voltak fókuszban, nála meg a közmunka, igazította el a miniszterelnök azokat, akik esetleg nem tudták volna, hogy mire kell gondolni.

Csúszó uniós források vs. gigahitel

Szóba került, hogy az Európai Unió egyelőre visszatartja a Magyarországra jutó forrásokat a helyreállítási alapból. Orbán azt hangsúlyozta, hogy ezek hitelek, nem ajándékok, és mivel fékezik őket, megoldásként Varga Mihály pénzügyminiszterrel kitalálták, hogy akkor szereznek pénzt máshonnan, így az ország a hét elején olyan mennyiségben értékesített devizakötvényeket, mint egy nap leforgása alatt még soha. Nem került szóba, de ezek is hitelek.

Negyedik hullám

Orbán azt mondta, a maszkviselést nem teszik újra kötelezővé, de ő senkit nem akar lebeszélni a maszkviselésről, ha ettől biztonságban érzi magát. De a megoldás nem ez, hanem az oltás. Orbán szerint a kiindulópont az, hogy lesz negyedik hullám. A kérdés, hogy milyen súlyos lesz? Ez attól függ, hogy mennyien oltatják be magukat.

"A harmadik oltás jobb, ha van, mintha nincs"- mondta, majd hosszasan biztatott mindenkit arra, hogy vegye fel az oltást.

Pápa

I. Ferenc pápa Magyarországra látogatott az eucharisztikus kongresszus keretében, misézett, és találkozott Orbán Viktorral. A miniszterelnök szerint az a vita, hogy nálunk csak pár órát volt a pápa, míg másutt napokat tölt "rossz vita és rossz ízlésről tanúskodik." Ferenc pápa Orbán szerint "meg akart minket látogatni", ezért jött, ez fölértékeli Magyarországot.

A találkozójukról szólva azt mondta, "kerültük azokat a témákat, amikben nem értünk egyet" - nem hozták fel a migráció kérdését. Egyetértettek viszont a családok kérdésében, Orbán szerint Ferenc pápa is látja, hogy nagy erők dolgoznak Brüsszelben, hogy relativizálják a családokat.

A miniszterelnök szerint a pápa olyan sarkosan fogalmazott, hogy még ő is megdöbbent, azt mondta neki, hogy

"ezt nem lehet engedni, a család az anya, az apa és a gyerek és pont."

És hogy a pápa az orbáni családpolitikát kommentálva (melynek a melegellenessé tett pedofiltörvény is része) hozzátette, hogy "go ahead," vagyis "csinálják csak", mesélte még el a miniszterelnök.

Forrás: mfor.hu
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.