Párbeszédet a városban lakókkal

Összefogás képviselő-jelöltjei tartottak hétfőn sajtótájékoztatót, ahol az önkormányzatisággal kapcsolatban fejtették ki álláspontjukat.
 
 

Párbeszédet a városban lakókkal

Összefogás képviselő-jelöltjei tartottak hétfőn sajtótájékoztatót, ahol az önkormányzatisággal kapcsolatban fejtették ki álláspontjukat.
 
 
 
 
 

Párbeszédet a városban lakókkal

Összefogás képviselő-jelöltjei tartottak hétfőn sajtótájékoztatót, ahol az önkormányzatisággal kapcsolatban fejtették ki álláspontjukat.

Hartmann Ferenc az összefogás képviselő-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenzéki összefogás képviselői a narancssárga szín helyett vissza szeretnének állítani a város címerében szereplő három alapszínt. A kéket, ami az igazság kimondásának készsége, a pirosat, ami a szociális érzékenység képessége, a zöldet, ami a tudatos környezetszemlélet kialakítását célozza meg.

A politikus szerint az igazmondás nem a Fidesz erőssége. Az egyik Facebook hirdetésükben azt állítják, hogy azok akarnak visszakerülni Veszprém élére, akik már egyszer eladósították a várost. Elfelejtik azonban azt hozzátenni, hogy 2006-ban a város irányításának átvételekor az önkormányzat adóssága csupán 829 millió forint volt. A fideszes városvezetés a következő hat évben ezt az összeget megkilencszerezte. 2012-ben a város adóssága meghaladta a hétmilliárd forintot és csak az állami adósságkonszolidáció mentette meg a várost a teljes csődtől.

Az adósságkonszolidációért azonban a mai napig súlyos árat kell fizetni. Azt az árat, hogy ma csak a kormányzat egyetértésével jöhet létre jelentősebb fejlesztés. Ezért a változás elengedhetetlen és a változás garanciáját a hatpárti közös jelöltek jelenthetik. Véget vetnek a túlárazásoknak és az Európai Uniótól közvetlenül megszerezhető forrásokat is bevonva fejlesztik tovább a várost.

Megvalósítják a tervezett, de el nem készült rehabilitációt több területet érintően, például a volt bútorgyár, vagy a gyermekkórház épülete. Korrigálják az elrontott belvárosi körforgalmat, befejezik a 15 éve megépíthető belső körgyűrűt, bérlakásokat, valamint P+R parkolókat építenek.

Gerstmár Ferenc az összefogás képviselő-jelöltje azt hangsúlyozta, hogy az a dolguk, hogy a klímaváltozás problémáját és az ökológiai szempontokat középpontba állítsák, ezzel biztosítsák a fenntartható fejlődés elvét.

A Veszprémben együttműködő hat ellenzéki párt olyan progresszív programot dolgozott ki, amely egyértelmű állásfoglalást jelent a zöld gondolatok mellett. Ehhez kapcsolódóan feladatuknak tekintik, hogy jelentősen mérsékeljék a meglévő egyenlőtlenségeket, erősítsék a szolidaritást.

Ennek érdekében támogatják a lakóépületek energetikai korszerűsítését, rendbe teszik a helyi közösségi közlekedést, nem engedik, hogy a 8-as főút déli elkerülő szakaszának bővítése zajvédő fal és zöld növényzet nélkül valósuljon meg.

Elsődlegesnek tartják azt, hogy a választókerületeket érintő kérdésben az ott élők véleményét megismerjék. Egyéni képviselőik ezért hozzák majd létre a választókerületi tanácsokat. A választói akarat jobb képviselete céljából hosszabb távon a részvételi költségvetés rendszerének a kialakítását is tervezik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.