Veszprémi fejlesztések kérdőjelekkel

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője a Veszprémet érintő fejlesztésekkel kapcsolatosan több nehézséget is lát.
 
 

Veszprémi fejlesztések kérdőjelekkel

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője a Veszprémet érintő fejlesztésekkel kapcsolatosan több nehézséget is lát.
 
 
 
 
 

Veszprémi fejlesztések kérdőjelekkel

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője a Veszprémet érintő fejlesztésekkel kapcsolatosan több nehézséget is lát.

Sajtótájékoztatója első részében a politikus a Veszprémbe vezető úthálózat fejlesztésének kérdésével foglalkozott. Ezzel kapcsolatos kérdéseit 2017. május 30-án adta be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. Fónagy János államtitkár június 16-i válaszából az derül ki, hogy a kormány fejlesztési elképzeléseiben a 8-as főközlekedési út további korszerűsítése jelenleg nincs napirenden. Az elképzelhető, hogy a Modern Városok Program keretében a 8-as és a 82-es út összekötése, valamint a belső körgyűrű folytatása talán megépítésre kerül.

Mesterházy szerint a Veszprémiek körében nagy igény mutatkozik a városi uszoda megépítésére. A politikai kampányokban az uszoda kérdése már évek óta kiemelt témaként szerepelt. A Fidesz már több éve az uszoda megépítésének szükségességét hirdeti, de napjainkig ennek elkezdése sem valósult meg.

A politikus már azt is pozitívumként értékelte, hogy a 2018. évi költségvetésben az építéshez szükséges 4 milliárd forint nevesítve van. A problémát viszont az okozza, hogy a jelenleg ismert előzetes tanulmányterv szerint a beruházás tényleges bekerülési költsége elérheti a 10 milliárd forintot. A kérdés az, hogy a kormány bevállalja-e a 6 milliárd forint plusz kiadást?

A következő problémás terület, a volt gyerekkórház - Hóvirág út 1. - épületének a helyzete. Az önkormányzat már több esetben kérte az épület ingyenes átvételét, amit a vagyonkezelő minden esetben elutasított. Nagyon sok ellenzéki és kormánypárti politikus egyetért abban, hogy ezt az épületet az eredeti funkciójára kell újra alkalmassá tenni.

Ami a politikus szerint aggodalomra ad okot, hogy az ingatlant már negyedik alkalommal hirdették meg értékesítésre. Ezek eddig sikertelenek voltak és a kérdéseire történt reagálásokból az tűnik ki, hogy az állam nem is akarja az önkormányzatnak ezt az ingatlant kedvezményesen átadni.

Az országgyűlési képviselő végül a húszemeletes helyzetével foglalkozott. Egyetért Némedi Lajos alpolgármesterrel abban, hogy a húszemeletes felújításának kérdése nem lehet kampánytéma. A város látképét meghatározó épületről van szó, ezért egy sajátos helyzetben lévő társasház problémájáról kell beszélni.

A felújítás komoly összegbe kerül, amelyre hitelt az egyre idősödő lakók képtelenek bevállalni. Ezért elkerülhetetlen az állami segítségnyújtás, mert a pályázati pénzek sem az ilyen bonyolult felépítésű és tulajdonviszonyú lakóházakra kerülnek kiírásra.

Mesterházy Attila, mint parlamenti képviselő újra felajánlotta, hogy a hozzászólásaival, javaslataival ellenzékiként is segíti a Veszprém várost érintő fejlesztések megvalósítását.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.