"Ide nekünk az olimpiát?"

Így tette fel a kérdést Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője a 2024-es olimpia megrendezésével kapcsolatban.
 
 

"Ide nekünk az olimpiát?"

Így tette fel a kérdést Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője a 2024-es olimpia megrendezésével kapcsolatban.
 
 
 
 
 

"Ide nekünk az olimpiát?"

Így tette fel a kérdést Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője a 2024-es olimpia megrendezésével kapcsolatban.

Az önkormányzati képviselő a tájékoztatójában elmondta, hogy néhány napja kapták kézhez a veszprémi önkormányzati képviselők a Nemzeti Érdek című folyóirat, olimpia rendezéssel foglalkozó lapszámát, valamint Fürjes Balázsnak, az olimpiai pályázat vezetőjének kísérőlevelét. A vezető azt írja, így is elő kívánják mozdítani az olimpia rendezés kérdésének minél árnyaltabb és sokoldalúbb megítélését.

Gerstmár szerint különösen fontos lehet egy olyan város képviselői körében, amelyik sikeres pályázat esetén versenyeket (kézilabda csoportmérkőzéseket) rendezne. A Lehet Más a Politika képviselőjének véleménye nem változott január óta, amikor nem támogatta a veszprémi közgyűlésben, hogy mint olimpiai rendezvénynek otthont adó város részéről aláírásra kerüljön az úgynevezett garancialevél, amely egyben a pályázat támogatását is jelentette.

A politikus kiemelte, hogy az LMP egyedüliként szavazott nemmel a fővárosi közgyűlésben azzal kapcsolatban, hogy Magyarország pályázzon-e a 2024-es olimpia rendezésére, és ezt az álláspontot a parlamenti szavazáson is konzekvensen képviselte.

Az országot sújtó nagymértékű korrupció, a haveri körök szisztematikus kitömése a kiemelt kormányzati beruházásokból, a vizes világbajnokság vállalhatatlan túlköltekezése, az építkezések útjában álló értékes zöldterületek lelkifurdalás nélküli letarolása mind intő jel.

Nálunk gazdaságilag jelentősen erősebb pályázók sorra vonják vissza rendezési szándékukat. Legutóbb, múlt héten Róma állt el a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére benyújtott pályázattól. A város polgármestere úgy fogalmazott, hogy nem tartja elsőrendűnek a nyolc év múlva esedékes játékok megrendezését.

A magyar kormány viszont már a pályázati fázisban milliárdokat tapsol el, miközben számos területen – egészségügy, oktatás, közlekedés – szükség lenne minden forintra.

A veszprémi képviselő testület többsége lelkes támogatója a 2024-es magyarországi olimpiának. Közben a város 2016-os költségvetésében mindössze 2,5 millió forint szerepel a szabadidő- és diáksport soron.

Azok a kisebb sportegyesületek, amelyek nem tartoznak a kiemelt vagy a hagyományos egyesületek közé, 39-en osztoznak 8,5 millió forinton. Ha baráti társaságok focizni szeretnének esténként, alig találnak kibérelhető termet.

Az új uszodát pedig olyan helyszínre tervezik, amelyhez nem tudjuk, milyen út vezet majd, hiszen a 8-as és a 82-es utat összekötő szakaszra vonatkozó kormányzati támogatást visszavonták. Ezeken a területeken ideje lenne előre lépni az olimpiai álmok szövögetése mellett- mondta végezetül Gerstmár Ferenc.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.