Most születik a 21. század legaljasabb magyarországi törvénye

Ha segíted az üldözötteket, elvihetnek a rendszer pribékjei- írja a hvg.hu.
 
 

Most születik a 21. század legaljasabb magyarországi törvénye

Ha segíted az üldözötteket, elvihetnek a rendszer pribékjei- írja a hvg.hu.
 
 
 
 
 

Most születik a 21. század legaljasabb magyarországi törvénye

Ha segíted az üldözötteket, elvihetnek a rendszer pribékjei- írja a hvg.hu.

A Stop Soros törvény természetesen nem Soros Györgyről szól. De nem is az embercsempészetről szól, az tilos e nélkül a törvény nélkül is. Ez a törvény szabad fordításban arról szól, hogy aki bármilyen módon az ún. illegális bevándorlásban segédkezik, azt készíti elő, ahhoz, vagy bármilyen támogatását (szállást, ételt ruhát, menedéket, információt) ad, vagyis közvetett vagy közvetlen módon segédkezik benne, azt lecsukják.

Ez ellenkezik ugyan a menekültek jogállását szabályozó, egyébként Magyarországra is érvényes genfi egyezmény szellemével, ami még az engedély nélkül az országban tartózkodó menekültnek is jogokat biztosít, valamint ellenkezik mindennel, amit a zsidó-keresztény hagyomány által konstituált nyugati civilizációban normálisnak és tisztességesnek szoktunk nevezni.

Ebben a civilizációban, ahová egyébként Orbán Viktor minden ellenkező elképzelése ellenére tartozunk, a háború, illetve válság sújtotta övezetekből menekülő embereket be kell fogadni. Minden egyéb szabályozás már csak arról szól, hogy ez a befogadás milyen rend szerint és milyen óvintézkedések mellett történjen.

Ez a törvény meg arról szól, hogy a háború, illetve válság sújtotta övezetekből menekülő embereket szégyenbélyeggel kell ellátni, megvetni, leköpni, kriminalizálni, börtönbe zárni vagy kitoloncolni – és azokat is, akikben maradt annyi emberség, hogy kiálljanak értük.

A gyűlölet hatalmas erő, és Orbán úgy döntött, hogy ez a hatalmas erő neki fog dolgozni. Egy ilyen döntéshez sok minden kell, a józan ész és a morális egyensúlyérzet teljes elvesztése például, de ez mellékszál. Afféle etnicista, ökölelvű rendszer kiépítéséhez, amilyen az Orbán-rezsim, szükséges a nagy, közös ellenség, akit közösen gyűlölünk. Most a háborús pokollá lett muzulmán országokból menekülő emberek és családok a gyűlölet tárgyai.

Hadd vessem közbe: a migráció valójában nem negatív vagy pozitív jelenség, hanem a világ legtermészetesebb dolga, a történelemmel egyidős, sőt, a történelem mozgását, ha van neki olyan, pont a migrációval rajzolhatjuk ki. Az emberiség története a migrációk története. A migrációk néha lassúak, néha (mint most) gyorsak, néha egy-, máskor többirányúak, de mindig vannak és lesznek. A migrációt megállítani azt jelentené, hogy a történelmet akarjuk megállítani. Orbán a Stop Soros nevű törvénnyel, az őrült diktátorok szokása szerint, valójában a történelmet akarja megállítani.

És ami ennél is rosszabb, oly korban élünk újra, ahol a morál – a hazánkban legalábbis – megfordult. Kegyetlennek lenni, ez ma a hőstett. Ismerve az Orbán-imádó milliók lelkivilágát, hőstett lesz a besúgás is, természetesen. Házmesterország, íme, újratöltve.

Innentől ha menekülteket bújtatsz vagy nekik enni adsz, ha őket istápolod bármilyen formában, vagyis ha „migránsbarát” vagy, akkor a haza ellensége vagy, és lesújt rád a törvény szigora.

Ha emberséget tanúsítasz, ha segíted az üldözötteket, elvihetnek a rendszer pribékjei.

A XXI. századi Magyarországon ilyen aljas törvény még nem született.

A XX. századi Magyarországon igen.(forrás hvg.hu)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.