Új lehetőség a hulladékok elhelyezésében

Megnyitotta kapuit Veszprémben az új hulladékgyűjtő udvar.
 
 

Új lehetőség a hulladékok elhelyezésében

Megnyitotta kapuit Veszprémben az új hulladékgyűjtő udvar.
 
 
 
 
 

Új lehetőség a hulladékok elhelyezésében

Megnyitotta kapuit Veszprémben az új hulladékgyűjtő udvar.

A Kistó utcában újonnan átadott hulladékudvart egész évben igénybe vehetik a városban élők, valamint a térségben működő vállalkozások. A beruházással az önkormányzat jelentős mértékben javította a hulladék gyűjtés és feldolgozás színvonalát.

Az udvarba csak szelektíven gyűjtött hulladékot tudnak fogadni. A telephelyen belül egy elkülönített részben tárolják a veszélyes, a különleges kezelést igénylő, valamint a hasznosítható hulladékokat.

A hulladékgyűjtő udvarba nemcsak a veszprémi, hanem a szolgáltatási körzetbe tartozó 26 település hulladékát lehet leadni. Az itt begyűjtött hulladékokat további kezelésre, vagy ártalmatlanításra adják át, az ilyen engedéllyel rendelkező vállalkozásoknak.

Az átadáson Némedi Lajos alpolgármester hangsúlyozta, hogy az új udvar átadásával a 2012-es hulladékgazdálkodásról szóló törvény végrehajtását biztosítják. Az önkormányzatot ebben kötelezték a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek megteremtésére.

A lakosságnak továbbra is megmaradna az évi egy lomtalanítás lehetősége, valamint az őszi zöld hulladék elszállítása és ezeket egészíti ki a hulladékudvar. Itt az év bármely időszakában lehetőség van a háztartásokban keletkező, és feleslegessé vált anyagok térítésmentes leadására.

Az alpolgármester úgy látja, ez a beruházás egyik jelentős állomása a szelektív hulladékgyűjtésnek és ezzel is segíthetik a város tisztaságának a fenntarthatóságát. Azt is megemlítette, hogy a fejlesztések a jövőben tovább folytatódnak az újabb szolgáltatások bevezetésével.

dr. Temesvári Balázs, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a beruházásról elmondta, hogy ennek átadásával egy régi hiányt szüntettek meg. A hulladékgyűjtő udvar az Európai Uniós szabványoknak megfelelően került kialakításra.

Az udvar működése lehetővé teszi a lakosoknak azt, hogy folyamatosan adják le a háztartásokban keletkező felesleges anyagokat. Nem kell egy évig gyűjtögetni, vagy esetleg azokat illegálisan a szemetes edények mellé lerakni.

Az üzemeltetők kérik a lakosokat, használják ki ezt a lehetőséget és folyamatosan szállítsák be a háztartásban feleslegessé vált bútoraikat, háztartási és elektronikus eszközeiket. Az érdeklődők részletes tájékoztatást a www.vhkn.hu oldalon találhatnak. Itt megtudhatják a nyitva tartás időpontjait és a hulladékbeszállítás feltételeit.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.