Kultúrák találkozása a Somlón

A Tornai Pincészetben mutatkozott be a sajtónak a fiatal tehetségekből álló az In Vino énekegyüttes.
 
 

Kultúrák találkozása a Somlón

A Tornai Pincészetben mutatkozott be a sajtónak a fiatal tehetségekből álló az In Vino énekegyüttes.
 
 
 
 
 

Kultúrák találkozása a Somlón

A Tornai Pincészetben mutatkozott be a sajtónak a fiatal tehetségekből álló az In Vino énekegyüttes.

A Tornai Pincészet és a Pannon Várszínház együttműködése tette lehetővé, hogy a színházművészet és a borkultúra találkozhatott- hangsúlyozta Vándorfi László igazgató és Tornai Tamás, a pincészet tulajdonosa.

Hétfőn a pincészet adott helyszínt a nemrégiben alakult In Vino énekegyüttes első fellépésének. Az együttest, a nemrég befejeződött STARFACTORY országos tehetségkutató két felfedezettje, Ágoston Máté és Ruff Roland, valamint a Pannon Várszínház fiatal színésze, Szente Árpád Csaba alkotja. A Pannon Várszínház keretein belül működő formáció, a már klasszikussá vált Három Tenor zenei stílusát követi.

Műsoraikban népszerű opera és operett darabok betétdalait adják elő. A nevükhöz hűen a középpontba állítják a bordalokat és a hanghordozásukkal igyekeznek megmutatni a tenor éneklés szépségeit. Az In Vino együttes megalakulását, a somlói Tornai Pincészet is segítette.

Vándorfi László igazgató, a fiatal művészeket bemutató beszédében hangsúlyozta, hogy a borkultúra és a művészet találkozásának már régi hagyományai vannak. A színház is régen keresi azokat a találkozási pontokat, ahol ez a két kultúra a nézőknek bemutatkozhat. Ebben jó partnerre találtak a Tornai Tamásban, a pincészet tulajdonosában.

Az igazgató nagyon örült annak az ötletnek, amikor a három fiatal tehetség összeállt és igyekeztek egy olyan zenei programot összeállítani, ami kedves lehet a zenét szerető közönségnek. Irigylésre méltó ez a formáció, mert hárman összesen 68 évesek, ezért még sikeres jövő állhat előttük. A bemutatásra került műsorukat „Eljött az óra címmel- állították össze. Az In Vino együttes veszprémi bemutatkozása szilveszterkor lesz - jelentette be Vándorfi László.

Tornai Tamás, tulajdonos szerint a szépséget meglátni és felismerni a művészetben sem egyszerű dolog. A borkultúrában ezért olyan értékeket produkálni, ami segíti a szépség felismerését szintén nem kis feladat.

A vállalkozásuk azt tűzte ki célul, hogy a két kultúra együttes hatásaival segítse a bennük rejlő szépségek a megismertetését. A pincészetük azért több egy klasszikus pincészetnél, mert a borkultúra elterjesztését összeköti a családok, és közösségek kulturális igényeinek kiszolgálásával.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.