Jobbik védelem a fiataloknak

Ki védi meg a fiatalokat? – címmel tartott tájékoztatót, a Jobbik Magyarországért Veszprémi Szervezete.
 
 

Jobbik védelem a fiataloknak

Ki védi meg a fiatalokat? – címmel tartott tájékoztatót, a Jobbik Magyarországért Veszprémi Szervezete.
 
 
 
 
 

Jobbik védelem a fiataloknak

Ki védi meg a fiatalokat? – címmel tartott tájékoztatót, a Jobbik Magyarországért Veszprémi Szervezete.

Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint az országban a 90-es évek óta folyamatosan hanyatlik a magyar nemzeti kultúra, a média reklámjai a globális pénzvilág érdekeit szolgálják, valamint a vallási közösségek, szekták rátelepednek a fiatalokra és a napjaink fiataljai nincsenek tisztában a valós történelmi eseményekkel.

A Jobbik meghirdetett programja csökkentené a fiatalok kiszolgáltatottságát a „globalizáció életre, értékekre vonatkozó hamisításaival szemben, így válhatnak a rendszer gondolkodó kritikusaivá, majd formálóivá!”- mondta a képviselő asszony.

A fiataloknak nincs jövőképük! – jelentette ki Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő. Ezt bizonyítja az a tény, hogy a megkérdezett fiatalok háromnegyede tervezi az országból való kivándorlást. A képviselő szerint ez katasztrofális helyzetet okoz, mert azok a fiatalok hagyják el az országot, akikre a jövőben számítani lehetne.

Nagy problémaként említette azt is, hogy az iskolákon belül egyre nő az erőszak, ezért ki kell ezeket a gyerekeket a normális közösségekből emelni, mert ők képtelenek a beilleszkedésre. Az ilyen fiataloknak másképpen kell biztosítani a tanuláshoz való alkotmányos jogot.

Veszprémben és Pápán a kiskorúakat érintő erőszakkal kapcsolatban, Ferenczi Gábor konkrét példákat említett. Ezek elszenvedői minden esetben kollégisták voltak, azért felszólította a rendőrség vezetőit, hogy a kollégiumok környékén erősítsék meg a járőrszolgálatokat.

Hangsúlyozta azt is, hogy a fiatalok védelme mellett az idősekért is tenni szeretnének. Ezt szolgálná az un. „Szülői életjáradék intézménye”, amit kormányra kerülésükkor vezetnének be. Ez azt jelentené, hogy a dolgozó fiatal fizetésének egy részét átutalhatná a szülő számlájára és ezt leírhatná az adójából. De ugyanígy támogatnának a „Többgenerációs programot”, ami a családok egyesítését segítené elő azoknak, akik vállalnák a generációk együttélését.

A Jobbik a programjában segítené még, a fiatalok lakáshoz való jutását bérlakások építésével, a munkahelyteremtést a mezőgazdasági termelés erősítésével, a kis és közepes vállalkozások fejlesztésének segítésével. „Magyarország újra legyen Európa éléskamrája!” De megnyitnának a bányákat és a turizmus fejlesztésében is még sok lehetőséget látnak.

Nárai Balázs, a Jobbik Ifjúsági Tagozat Veszprém Megyei Szervezője szerint a fiatalok körében nagyon magas a Jobbik elfogadottsága és népszerűsége. Ezt az is mutatja, hogy a megyében egyre nő a szervezeteik száma, amit bizonyít az, hogy elmúlt időszakban három városban alakult meg a Jobbik ifjúsági szervezete.

A fő célkitűzésük szerint, azokat fiatalokat akarják összetartó közösségekbe tömöríteni, akik még nem a nemzetben gondolkoznak.

Megítélésük szerint a fiatalok legnagyobb problémája az, hogy nincs esélyük a lakáshoz való jutáshoz, ezért kell a bérlakás program. Másik nagy gond a gyermekvállalási kedv alacsony szintje, ezen azzal változtatnának, hogy már az első gyermek után is járna adókedvezmény.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.