Válaszra váró ügyek a közgyűlés előtt

Csütörtökön megtartotta novemberi közgyűlését Veszprém Megyei Jogú Város képviselő testülete.
 
 

Válaszra váró ügyek a közgyűlés előtt

Csütörtökön megtartotta novemberi közgyűlését Veszprém Megyei Jogú Város képviselő testülete.
 
 
 
 
 

Válaszra váró ügyek a közgyűlés előtt

Csütörtökön megtartotta novemberi közgyűlését Veszprém Megyei Jogú Város képviselő testülete.

Az előzetesen meghirdetett 17 napirend előtt az ellenzéki képviselők részéről két képviselői indítvány, két interpelláció és két kérdés hangzott el. A Fidesz frakció tagok részéről négy napirend előtti felszólalást rögzíthettek a közgyűlés jegyzőkönyvébe.

Az ellenzék részéről szót kérő Hartmann Ferenc MSZP képviselője egy 2013-ban indult kölcsönszerződés sorozat 600 millió forint közpénz sorsát kérte számon.

Emlékeztetőül, a képviselő elmondta, hogy folyamat már öt éve indult:

„A VKSZ Zrt által 2013. december 20-án az MKB Veszprémi Kézilabda Zrt-vel megkötött, de 2014. március 28-án a „Csarnok Kft-re engedményezett 150 millió Ft és annak + 5 %-os jegybanki alapkamattal adott ügyleti kamata, amely 2016. december 31-én lejárt.

A „Csarnok” Kft. 2014-ben három 150, 100, és 50 millió forint összegben + 3 %-os jegybanki alapkamattal adott kölcsönt a Veszprémi Kézilabda Zrt-nek, amelynek szintén 2016. 12. 31. volt a lejárata.

A „Csarnok” Kft 2016-ban „további” 50 millió Ft kölcsönt is adott a Veszprém Handball Team Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak a jegybanki alapkamat + 3%-os ügyleti kamat kikötése mellett 2016. június 30-i visszafizetési határidővel.

Legutóbbi interpellációm alkalmával azt a válaszolt kaptam, hogy a kézilabdaklub tulajdonosi szerkezetében valamint az egyesület menedzsmentjében változások történtek és heteken belül megszületik a megállapodás. A válasz nem múlt heti, hanem már 30 hetes. A halogató magatartásból lehet arra következtetni, hogy kölcsönadott százmilliókra nincs szüksége a városi költségvetésnek?”

Porga Gyula polgármester a felvetett interpellációra írásban fogja megadni a választ.

A másik kérdést Katanics Sándor Demokratikus Koalíció képviselője tette fel:

„Azt kérdezem, mit lehet ma tudni arról, hogy pontosan hol, várhatóan mekkora költséggel és mikorra épül meg a veszprémi Fideszes többség tudtával és támogató egyetértésével az a hulladékátrakó állomás Veszprémben, amiről Cseresznyés Péter államtitkár egy válaszlevélben tájékoztatta Mesterházy Attila országgyűlési képviselőt?

Mikor kaphat Veszprém lakossága és képviselőtestülete érdemi tájékoztatást arról, mi történik valójában a királyszentistváni hulladékkezelő körül? Hova fogják szállítani a térségi hulladékot, ha bezárják a hulladékkezelőt?

A szolgáltatási díjat miként befolyásolja a vélhetően megemelkedő szállítási költség?”

Porga Gyula válaszában megerősítette azt, hogy a szállítási költség emelkedése miatt a lakossági szemétszállítás díja nem fog emelkedni. Amint részletes információi lesznek a szemét további elhelyezéséről, a képviselőket írásban fogja tájékoztatni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.