Mennyit ér száz aláírás?

Közgyűlési vita a Szerelem-szigeten épülő lakóparkról.
 
 

Mennyit ér száz aláírás?

Közgyűlési vita a Szerelem-szigeten épülő lakóparkról.
 
 
 
 
 

Mennyit ér száz aláírás?

Közgyűlési vita a Szerelem-szigeten épülő lakóparkról.

Katanics Sándor önkormányzati képviselő (DK) napirend előtt azt kérdezte Porga Gyula polgármestertől, hogy "Valóban lakópark épül Veszprémben a Szerelem-szigeten?" Egy hirdetőfelületen ugyanis az alábbiak olvashatóak - idézte a képviselő: „A város legszebb részén, a Szerelem-szigeten épülő 6 lakásos lakóparkban kínálunk exkluzív kivitelezésű lakásokat. Pazar környezetben, kilátással a várra, a SÉD patak partján. CSOK igénybevételével.”

A polgármester válasza, egy 2005. évi önkormányzati bizottsági ülés jegyzőkönyvében foglaltakra alapult. A bizottsági javaslat alapján a szocialisták elfogadtak egy területrendezéssel kapcsolatos intézkedést, ami alapján a Szerelem-szigeten lehetőség nyílt társasház felépítésére.

A polgármester egyértelműen az ellenzék tudomására adta, hogy

anno a Fidesz frakció nemmel szavazott. A beépítés lehetőségét az ellenzékben lévő szocialisták idézték elő.

- Ne akarják a problémát most a Fidesz asztalára áttolni! - fogalmazott Porga Gyula. A Fidesz képviselők a választ gúnyos mosollyal konstatálva néztek az ellenzéki képviselők felé.

A vitában megszólalt Brányi Mária alpolgármester, aki a 2005-ös rendezési terv módosítás ellen - egy civil szervezet vezetőjeként - a környéken élőktől aláírást gyűjtött. Elmondta, hogy több mint száz választó tiltakozott a területrendezési módosítás ellen. Az alpolgármester asszony egyébként ellenez minden olyan fejlesztést a szigeten, ami a zöldterület csökkenésével járhat.

2006 őszén azonban változott a városvezetés színezete. Debreczenyi János, majd 2010-ben Porga Gyula vezetésével Fidesz többségű önkormányzat jött létre. Brányi Mária aki a Szerelem-sziget közvetlen szomszédságában lakik és tiltakozott a módosítás ellen, hét éve alpolgármester.

Első és talán a legfontosabb kérdés az, hogy egy ilyen fontos - több mint száz ember által támogatott – kérdést az elmúlt tizenkét év alatt miért nem oldottak meg. Szinte nincs olyan képviselő testületi ülés, hogy a város ne módosítaná rendezési tervét, építési szabályzatát.

Ismerve a térség fejlesztési terveit, nem titok az sem, hogy 2008-ban a város jelentős EU-s pályázati pénzhez jutott, amelyet a kolostorok-kertek felújítására és az ehhez szorosan kapcsolódó Szerelem-sziget rendezésére fordított. A vitatott terület státusza azonban nem változott!

Hogy maradhatott el egy ilyen fontos ügy megoldása? Mit kíván mondani az alpolgármester asszony azoknak, akik 2005-ben az aláírásukat adták egy általuk rossznak tartott intézkedés megváltoztatásához?

Valamikor azt tanították: Egy vezető felel azért, amit tett és azért is amit tenni elmulasztott!

Lehet, hogy ez a mondás napjainkra már nem érvényes?

S még egy kérdés: Mennyi ideig lehet valaki(k)re visszamutogatni a hitelességük elvesztése nélkül?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.