Semjén Zsolt: A brüsszeli mainstream üldözi a keresztényeket

A kormány nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős politikusa Tusványoson intézett kirohanást az Európai Unió ellen.
 
 

Semjén Zsolt: A brüsszeli mainstream üldözi a keresztényeket

A kormány nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős politikusa Tusványoson intézett kirohanást az Európai Unió ellen.
 
 
 
 
 

Semjén Zsolt: A brüsszeli mainstream üldözi a keresztényeket

A kormány nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős politikusa Tusványoson intézett kirohanást az Európai Unió ellen.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitotta meg a pénteki nap harmadik panelbeszélgetést Tusványoson, melyen ő maga és a kárpát-medencei püspökök vettek részt.

Bár előzőleg hallhattunk már elég sok fura kijelentést a kormány nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős KDNP-s politikustól, így is döbbenetes volt az előadása. Egyház és nyugati világ kapcsolata, helyzete elemzése címén Semjén durván és primitíven ment neki Brüsszelnek és Washingtonnak.

„Az egyház nem azért örök, mert jól manőverezik a politikai hatalmi viszonyok között, hanem azért, mert az egyház lényegében metafizikai valóság.

Európa és a kereszténység viszonylatában azt kell látni, hogy az egyház ellenne Európa nélkül, lehetne bármely más kontinensen. De Európa nem létezhet a kereszténység nélkül, mert az európai civilizáció keresztény civilizáció. Különböző építőkövekből, de a kereszténység hozta létre az európai civilizációt – a görög, római, zsidó civilizáció elemeiből” hangsúlyozta Semjén.

Álláspontja szerint az emberi jogok is abból a bibliai alapból fakadnak, hogy Isten saját képmására teremtette az embert, a világot.

A Nyugat és a kereszténység helyzete kapcsán leszögezte:

a mainstream ideológia Brüsszelben és Washingtonban (utóbbi helyen a jelenleg kormányzó demokrata párt) eldöntötte, hogy a vallás eltűnik, vagy legalábbis szabadidős tevékenységgé silányul. „Van aki bélyeget gyűjt, van aki horgászik, van, aki katolikus. Ez az első követelmény” - mondta az Orbán-kormány miniszterelnök-helyettese.

Semjén olvasatában Brüsszelnek és Washingtonnak a nemzetállamok és a nemzetek eltűnése, a családok relativizálása is kiemelt célja. A nemzetek helyett a brüsszeli bürokrácia hatalma kívánatos számukra.

„A brüsszeli mainstream keresztényüldözést folytat. II János Pál pápa szobrát el akarják tüntetni, de minél több muszlimot engednének be, hogy ily módon relativizálják a kereszténységet. Mi, magyarok, horvátok, szerbek, stb. tudjuk milyen a sária árnyékában élni, elég volt 150 év” - hangsúlyozta Semjén, többször aláhúzva, hogy Brüsszel a kereszténység kiiktatása céljából engedi be az iszlámot.

A nemzeteknek is el kell tűnnie a „brüsszeli, washingtoni” víziók szerint. „Ez a második alapötletük. De a nemzetek sokszínűsége a társadalom alapja, ha a nemzetet megpróbálják kilúgozni az emberiség értékeiből az pótolhatatlan vesztesség lenne.

Ezért ragaszkodunk a nemzetállamokhoz és a nemzetekhez, nem engedjük, hogy egy nemzetek fölötti szuperhatalom döntse el azok sorsát” - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

A család kiszorítása lenne e világhatalom harmadik nagy törekvése. De Semjén szerint „nem lehet nemet váltani, a kromoszómát nem lehet megváltoztatni, a természet rendje szerint a férfi férfi, a nő pedig nő. A családban a férfi apa, a nő anya. Minden más a természet rendjével áll szemben. Ez a küzdelem, ami ma zajlik. Azok akik ennek ellenkezőjét képviselik, azok nem progresszívek, amint hirdetik magukról.

„Ez nem progresszív, hanem szinkron deviancia”.

A kereszténység védi a normalitást, a természet rendjét - zárta beszédét Semjén Zsolt a reggeli nyitóelőadáshoz képest legalább kétszereséra, mintegy 200 főre duzzadt hallgatóság előtt.

A miniszterelnök-helyettest követő erdélyi püspökök is rendre azt hangsúlyozzák, mennyire veszélyeztetett Nyugaton a kereszténység, szerintük a nyugati papok pedig megfélemlítettek, mert egyházi vezetők is elvárják, hogy igazodjanak a „divathoz”, ezért nem is merik bírálni a jelenlegi trendet.

"Az egyházi vezetők beszélgetése során, a kárpátaljai részvételnek is köszönhetően, hangsúlyosan napirendre került az ukrajnai háború kérdése is.

A panell vége felé ismételten megszólaló Semjén Zsolt leszögezte, a magyar álláspont a helyes az ukrajnai háború kérdésében, teljesen megegyezik Ferenc pápa álláspontjával, hiszen a pápa is a fegyverszállítmány dömping helyett békét sürget."

Forrás: nepszava.hu
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.