Függetlenként politizálni

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő vendége volt szerdán Tétényi Éva független politikus.
 
 

Függetlenként politizálni

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő vendége volt szerdán Tétényi Éva független politikus.
 
 
 
 
 

Függetlenként politizálni

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő vendége volt szerdán Tétényi Éva független politikus.

A két politikus a független politizálás előnyeiről, hátrányairól és annak tapasztalatairól beszélgetett a nyilvánosság előtt. Abban egyetértettek, hogy pártok támogatása nélkül függetlenként nagyon nehéz, de egyben érdekes az országban politizálni. Számolni lehet a pártok részéről a tett ígéretek ellenére váratlan fordulatokkal, amire fel kell tudni készülni.

Egyetértés volt a két politikus között abban, hogy 2018-as választásokon csak egy új formációban lehet eredményesen szerepelni. Van a jelenlegi politikai közéletben egy űr, amit a jelenlegi vezető pártok nem tudnak betölteni, de a közvélemény részéről érezhető a váltás iránti igény. A függetlenek számára példaértékű lehet az is, ami Kész Zoltán esetében történt, hogy pártok álltak be a független jelölt mögé. Keresni kell ezért azt a formációt, vagy szövetséget, amiben vezető szerepet vállalva leválthatják a jelenlegi kormányt.

Mindkét politikus optimista a jövőt illetően. Kész Zoltán szerint az utóbbi idő mozgásait nézve, a politikai életben egyre nagyobb aktivitás lehet tapasztalni. Egyre többen keresik meg mint képviselőt és mondják el a problémáikat. Sok esetben nem tud segíteni, de legalább megbeszélhetik a választókat érintő kérdéseket.

Napjainkban a különböző szakmákban dolgozók egymás után hallatják a hangjukat, mert elégedetlenek a helyzetükkel. Ezt a folyamatot erősítheti az, hogy már bizonyosan Magyarországon újabb három igenes népszavazás lesz.

Tétényi Éva azt tapasztalta, hogy a magyar politikai életben mindenki csak pártokban gondolkodik. Több esetben a tudtára adták, hogy mint független gondolhat bármit, úgyis a pártok fogják megmondani, hogy mi lesz. Számára elfogadhatatlan az is, hogy a közvélemény kutatásoknál, csak a pártpreferenciákat mérik, a függetlenek támogatottságát nem.

A politikus azt látja, hogy félelem van az emberekben. Féltik a saját, és a gyerekeik jövőjét. „Gyáva népnek nincs hazája”- idézte. Megítélése szerint az egyénnek el kell dönteniük azt, hogy milyen jövőt akar a családjának és fel kell vállalnia az ezzel járó nehézségeket. A jóért küzdeni egyedül nagyon nehéz, ezért kell az embereknek összefogniuk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.