Több fontos kérdésben döntött a közgyűlés

Veszprémben a tavasz első közgyűlésén az önkormányzati képviselők tizenhat napirendi pontot tárgyaltak meg.
 
 

Több fontos kérdésben döntött a közgyűlés

Veszprémben a tavasz első közgyűlésén az önkormányzati képviselők tizenhat napirendi pontot tárgyaltak meg.
 
 
 
 
 

Több fontos kérdésben döntött a közgyűlés

Veszprémben a tavasz első közgyűlésén az önkormányzati képviselők tizenhat napirendi pontot tárgyaltak meg.

A közgyűlés napirend előtti felszólalással kezdődött, amelyben Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője javasolta, hogy a közgyűlés tűzze napirendi pontjára a kisgyerekes anyák kedvezményes bérletének a bevezetését, amely a kismamáknak ugyan olyan jogosultságot biztosítana, mint a diákoknak és a nyugdíjasoknak már van. Kérte, hogy erről szavazzon a közgyűlés és tűzzön ki egy időpontot, amikor a határozati javaslatot beterjesztik.

Porga Gyula polgármester elismerte a felvetés jogosságát, de a határozat előkészítetlensége miatt nem tartotta aktuálisnak a kérdéssel való foglalkozást. Ígéretet tett viszont arra, hogy a kérdésre hamarosan, még a tavasz folyamán vissza fognak térni.

A interpellációk sorát Hartmann Ferenc, az MSZP képviselője kezdte és azt kifogásolta, hogy a hulladéklerakó engedélyeztetése előtt a térség települései felé a különböző kedvezményekre konkrét ígéretek voltak. A hulladéklerakó megépült és a kedvezményeket az érintettek nem kapták meg. A polgármester szerint ezzel a problémával a konzorcium vezetéséhez kell fordulni.

A képviselő a második felvetésében a belváros, konkrétan a Cserhát lakótelepen lévő szemétkonténerek környékén kialakult helyzetet kifogásolta. A főutcától pár méterre található rendszeres illegális szemétlerakás a Veszprémbe érkezőknek nagyon kedvezőtlen képet ad a városról.

Porga Gyula elismerte a helyzet tarthatatlanságát, de képtelenek megállapítani, hogy kik rakják le ide a szemeteiket. Hamarosan két dolgot fognak tenni, egyrészt zárt területre helyezik el a konténereket. Ennek kialakítása anyagilag nem fogja érinteni a lakókat. Másrészt, egy kamerát is felszerelnek, amivel ellenőrizhetővé válik a konténer környéke.

A polgármesterhez kérdést tett fel Nagy Piroska képviselő, aki az iránt érdeklődött, hogy a város, részt vesz-e a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázaton, ahol a vállalt feltételek esetén korszerű, gázhajtású, energia hatékony és takarékos buszokat lehet a tömegközlekedéshez igényelni. A polgármester erre írásban fog válaszolni.

Forgóné Kelemen Judit, Jobbik képviselője a szemétszállítási díj fizetésénél azt nehezményezte, hogy a lakók a napokban egyszerre három csekket kaptak, valamint szerinte nem csökkent a kisvállalkozóknál a szemétszállítás költsége, hanem nőtt.

A Jobbikos képviselő a második kérdésében a nemrég a Jutaspuszta környékén kezdődött hadgyakorlattal kapcsolatban emelt kifogásokat. A gyakorlat nagy hanghatással jár, ami zavarja a lakókat, a sok lezárás miatt korlátozott az ott élők mozgása és a tulajdonosok féltik a meglévő útjaik állapotát. A kérdésre a polgármester írásban kíván válaszolni.

A kérdéseket követően a közgyűlés az előre kiadott napirendi pontok szerint folytatta a munkáját. A képviselők a negyedik napirendi pontban 2019-ig újraválasztották, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatóját. Három érvényes pályázat érkezett az önkormányzathoz és ezek közül dr. Somlainé dr. Perémi Ágota kapta meg a szavazatok minősített többségét.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.